Namaz örtüsü iğne oyası yapımı

Hem pratik hem zevkli örgü yapımı olan namaz örtüsü oyası, Ramazanda vakti çabuk geçirmek veya hobi olarak tercih edilen örgü modelleri arasındadır. Namaz örtüsü iğne oyası yapımını aşama aşama sizlerle paylaşıyoruz. İşte, pratik namaz başörtüsü iğne oyası yapımı...

İki renk olarak tercih edilen namaz başörtüsü modeli aynı zamanda tek renk olarak da örülebilir. Sosyal medya üzerinde İslam motifli örgü modellerinin bulunduğu paylaşımların başında gelen Namaz başörtüsü modelinin pratik yapımını sizler için açıklıyoruz. Namaz başörtüsü iğne oyası nasıl yapılır? Merak edilen bu modelin örme aşamaları için haberimizin içeriğine göz atınız...

Namaz Başörtüsü modeli

Namaz Başörtüsü modeli

NAMAZ BAŞÖRTÜSÜ YAPIMI

- Başlangıçta zincir çekiniz. Tığ üzerindeki ilmekleri uzatarak başörtüsü modeline hazırlık yapınız.

- Tığ üzerine iplik doladıktan sonra uzatılan ilmeğin içerisinden bir ilmek çıkarınız.

- Tığ, ilmeğin yanındaki ipliğin içinden geçirilerek, bir adet sık iğne yapınız. Tığ, ipliğin içinden geçirilerek, bir ilmek alınız.

- Tığ üzerindeki 2 ilmek beraber alınarak 1 sık iğne yapılır.Tığ üzerindeki ilmek uzattıktan sonra baştan başlayarak bu son adıma kadar aynı işlemleri uygulayınız.

- Bir diğer aşamada ise 2.sıraya geçilirken 2 adet örümcek ilmeği atlanarak 2.sık iğnenin bir tarafındaki başörtüsü ilmeğine sık iğne yapınız.

- 2. başörtüsü ilmeğine geçtikten sonra aynı şekilde bir sık iğne yapınız. Tığ üzerindeki ilmek uzatılarak 1.sırada yapılan işlemleri tekrar ederek model istediğiniz boyuta gelene kadar devam ediniz.

Pipet ile iğne oyası yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Pipet ile iğne oyası yapımı
Gerçek yaban mersini nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Gerçek yaban mersini nasıl anlaşılır?
İğne oyası teknikleri

İLİŞKİLİ HABER

İğne oyası teknikleri

BİR YORUM YAPIN 0