Gerçek yaban mersini nasıl anlaşılır?

Genellikle ayı üzümü ile karıştırılan yaban mersinini tüketirken çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Kalitesiz yaban mersininin sağlığı tehdit etmesiyle beraberinde kalitesiz yaban mersinini anlamanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz...

Kan şekerini düzenleyen, kalp hastalıklarını koruyan ve doğal antidepresan olan Yaban Mersini, doğal ve kaliteli ise bir çok faydayı da beraberinde getirmektedir. Yaban Mersinine renkli olması ve doğal gibi görünmesi açısından boya takviyesi yapılmaktadır. Bazı yerler benzerliğinden ötürü ayı üzümünü yaban mersini yerine satmaktadır. Peki, bu ayı üzümü ile yaban mersini arasındaki fark nedir? İşte, yaban mersininin kaliteli olup olmadığını anlamanın püf noktaları ve ayı üzümü ile arasındaki temel farklar...

Yaban Mersini nasıl anlaşılır?

Yaban Mersini nasıl anlaşılır?

GERÇEK YABAN MERSİNİ NASIL ANLAŞILIR?

-  Gerçek yaban mersini buruk bir tada sahiptir. Buruk olmayan tat haricinde farklı bir tat alıyorsanız gerçek olmadığını anlayabilirsiniz.

- Gerçek yaban mersini şişkinliğe iyi gelmektedir. Yedikten sonra şişkinlik artıyorsa yenilen kaliteli ve gerçek bir yaban mersini değildir.

- Yaban mersini bol şeker içeriklidir. Şeker hastalığına iyi gelmesi sebebiyle satılıyorsa bilin ki yaban mersini şekeri yükseltir.

- Bilindik markaların yaban mersinini alarak kaliteyi artırabilir ve sağlığınızı tehlikeye sokmamış olabilirsiniz.

- Yaban mersini koyu mor bir renktedir ancak ayı üzümünün rengi kırmızıdır. Bu nedenle satın alırken renklerine dikkat ediniz.

Sahur sofralarınız için sunum önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Sahur sofralarınız için sunum önerileri
Namaz örtüsü iğne oyası yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Namaz örtüsü iğne oyası yapımı
Basit tığ oyaları nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Basit tığ oyaları nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 2

Mahmut 3 yıl önce

Ben yaban mersini üreticisiyim. Bu paylaştığınız yazı bir kısım doğru bilgi içermekle birlikte daha çok yanlış bilgi bulundurmaktadır. Lutfen kesin bilmediğiniz konuları kati bir dille yapmayınız, bu yaptığınız biz okurlarınıza karşı hiç etik bir durum değil. Saygılarımla.

Toplam 4 beğeni

Ahmet 2 yıl önce

O Zaman sizden alalım doğru bilgileri teşekkürler

Toplam 0 Beğeni