Basit tığ oyaları nasıl yapılır?

Tığ ve ince iple örtü ve yastık yüzleri örebilirsiniz. Ya da kanepe örtüsü gibi evinize renk katacak yeniliklere imza atabilirsiniz. Sizler için en basit yapımı ile tığ örgülerini araştırdık. Peki basit tığ oyaları nasıl yapılır? Haberin detayında bulabilirsiniz...

İnce iplik ve tığ ile evinize yeni bir renk katabilirsiniz. Renkli ipler farklı motiflerle yastıklarınıza kanepenize hatta varsa balkon ya da bahçe masalarınıza bile tığla yenilikler kazandırabilirsiniz. Sizler için en basit yapımlı tığla oya yapmayı derledik.

TIĞ OYASI

TIĞ OYASI

BASİT TIĞ OYALARI NASIL YAPILIR?

- İstediğiniz iplikle 6 adet zincir çekerek birleştiriniz. Toplamda 30 adet olacak şekilde oluşan yuvanın içine 1 numaralı diyagram uygulayınız.

- Diyagram bittikten sonra  iplikle motif etrafına 1 sıra sık iğne yaptıktan sonra, motifler birbirine 1 zincir, 1 sık iğne, 1 zincir, 1 sık iğne olarak birbirlerine sırayla devam ederek eklenir.

Basit tığ yapımı

Basit tığ yapımı

- Örtünün arka tarafı için ise Zincir, sık iğne, trabzan, file örgü, 5 çekili trabzan, 3 çekişli trabzan uygulaması yapınız.

- Kenarını çiçekli yapmak için, iplikle 6 adet zincir çekilerek birleştirilir. Oluşan yuvanın içine 2 numaralı diyagramın 1. aşamasını uygulayınız. Toplamda 22 adet yapabilir örtünün etrafına dikkatlice dikebilirsiniz.

Kenar çiçekli yatak örtülerine çiçek motifinin yanı sıra isteğe göre püskül de takabilirsiniz.

Sahur sofralarınız için sunum önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Sahur sofralarınız için sunum önerileri
Gerçek yaban mersini nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Gerçek yaban mersini nasıl anlaşılır?
İğne oyası teknikleri

İLİŞKİLİ HABER

İğne oyası teknikleri

BİR YORUM YAPIN 0