Bebeklerde beyaz nokta neden çıkar? Bebeklerde akne nedenleri

Özellikle de yenidoğan bebeklerin burun ve çenesinde çıkan beyaz noktalar her ne kadar zararsız olsa da ebeveynler bu durumun neyden kaynaklandığını tam olarak bilmediklerinden dolayı endişeye kapılabilir. Doktora gitmeye gerek kalmadan 1-2 hafta içinde kendiliğinden geçen beyaz noktaların çıkma sebepleri ise şöyle:

Yeni doğan bebeklerde ve emzirme dönemindeki çocuklarda yaygın olarak görülen cilt problemleri arasında olan milialar, anne ve babalarda kaygı veren bir durumdur. Bebeklerin burun, yanak ve çene çevresinde meydana gelen beyaz noktalar Milia olarak tanımlanan bir durumdan ibaret olan bu sivilceler genelde beyaz beyaz noktalar halinde belirir. Bu noktalar herhangi bir tedavi gerektirmeksizin 2-3 hafta içerisinde kendiliğinden kaybolur. Ter bezi kanallarının tıkanması ile meydana gelen miliaları tetikleyen en önemli etkenler ise havanın aşırı sıcak olması, kalın giymek ve ateşli hastalıklar geçirmekle gerçekleşir. Beyaz nokta görünümdeki bu sivilceleri sıkmaya kalktığınızda ortaya çıkan irin küçük tıpkı bir beyaz inci tanelerini andırır. Sivilcenin içinden çıkan bu sıvıya sebep olan etken madde keratinosittir. 

BEBEKLERDE BEYAZ NOKTA ÇIKMASININ SEBEPLERİ

Bebeğin cildindeki ölü deriler, ten üzerinde minik minik cepler açmasıyla beyaz noktaları gün yüzüne çıkarır. Zamanla bu deriler kendiliğinden dökülür ve beyaz noktalar kendiliğinden düzelir.

Yumurtalı patates kilo aldırır mı? Diyette kahvaltılık yumurtalı patates tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Yumurtalı patates kilo aldırır mı? Diyette kahvaltılık yumurtalı patates tarifi
Yaz akşamları için kombin önerileri! İşte 10 adımda yaz şıklığı...

İLİŞKİLİ HABER

Yaz akşamları için kombin önerileri! İşte 10 adımda yaz şıklığı...

BİR YORUM YAPIN 0