Yumurtalı patates kilo aldırır mı? Diyette kahvaltılık yumurtalı patates tarifi

Diyetteyken bile kahvaltıda gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz patatesli yumurtanın en düşük kalorili tarifini sizler için bulduk! Haşlama tekniği ile yapılan yumurtalı patatesin yapılışını öğrenmek için haberin detaylarını takip edebilirsiniz. Diyette kahvaltılık yumurtalı patates tarifi:

Özellikle de hafta sonu kahvaltılarının olmazsa olmazı haline gelen çıtır patates kızartmaları, birçoğumuzun kolay kolay yok diyemeyeceği bir besin olsa da zaman zaman gözler daha farklı tarifler arayabiliyor. Hem tok tutan hem de kolesterol ve yağ bulundurmayan patatesi diyette tüketmek istiyor ve bunu sağlıklı yollardan gerçekleştirmek istiyorsanız doğru şekilde tüketmek önemlidir. Patatesi diyette tüketmek isteyenlerin fırınlanmış ve haşlanmış halini tercih etmeleri gerekir. Bu şekilde yendiği sürece patatesin kilo yapmadığı hatta ve hatta kilo vermeye yardımcı olduğunu söyleyen uzmanlar, önemli miktarda C vitamini ve demir içerdiğine dikkat çekiyor. Diyetteki en sağlıklı yöntem; patatesin haşlanarak yapılması olduğundan dolayı haşlanmış patatesli yumurtayı 1 ekmek ve 1 et/peynir hakkı yerine tüketebilirsiniz.

Patates diyeti nasıl yapılır? Örnek diyet listesi! Haşlanmış patates ile yoğurt diyetiİLİŞKİLİ HABERPatates diyeti nasıl yapılır? Örnek diyet listesi! Haşlanmış patates ile yoğurt diyeti

HAŞLANMIŞ PATATESLİ YUMURTA TARİFİ:

MALZEMELER:

2 adet patates
1 adet küçük soğan
2 adet yumurta
Pul biber
Zeytinyağı
Zevke göre kaşar peyniri

YAPILIŞI:

Patatesleri güzelce haşladıktan sonra güzelce ezin. Ardından tavaya biraz zeytinyağı döküp minik minik doğranmış soğanları 5 dakika boyunca kavurun. Yağ çekeceği için azalırsa ekleyebilirsiniz.

Haşlanmış patates kavrulunca yumurtaları üstüne kırıp güzelce karıştırın. İsteğe göre  rendelenmiş kaşar peyniri serpilebilir.

Ender SaraçİLİŞKİLİ HABEREnder Saraç'tan patates diyeti! Patates diyeti ile kilo verme yöntemi

DİYETTE TAVSİYE EDİLMEYEN YÖNTEM: YUMURTALI PATATES KIZARTMASI

MALZEMELER:

2 adet patates
2-3 adet yumurta
Pul biber, tuz, karabiber
Sıvı yağ

YAPILIŞI:

Soyulmuş patatesleri küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartın. Çırpılmış yumurtaları patatesin üstüne, her yerine eşit gelecek gibi döküp üstüne pul biber ve kara biber serperek karıştırmadan pişirin. Altı pişince çevirerek diğer tarafı da pişirin.

Bebeklerde beyaz nokta neden çıkar? Bebeklerde akne nedenleri

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde beyaz nokta neden çıkar? Bebeklerde akne nedenleri
Diyet yulaflı kahvaltılık tarifi: Muzlu ve kakaolu yulaf nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Diyet yulaflı kahvaltılık tarifi: Muzlu ve kakaolu yulaf nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0