Bebeklerin kilo alması için ne yedirilmeli? Evde kilo aldıran mama tarifleri

Zayıf olan bebekler için evde yapılabilecek özel tariflerle kilo alımını destekleyebilirsiniz. Sağlıklı beslenme ile birlikte bebeklerde kilo aldıran yöntemler için evde pratik bir şekilde hazırlanan mama tariflerini deneyebilirsiniz. Peki bebeklere nasıl kilo aldırılır, kilo aldıran mama nasıl yapılır? Evde kilo aldıran mama tarifleri! Hangi mamalar bebeklerde kilo aldırır? Bebeklerde kilo aldıran püf noktalar

Sağlıklı bir büyüme ve gelişme için ilk altı aylık dönemde yalnızca anne sütü alınması gerekir. Bu altı aylık dönemde bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarayacak olan anne sütü, enfeksiyonlara karşı korur ve vücut için ihtiyaç duyulan tüm besin değerlerini almasını sağlar. Bebeğin gelişimi için oldukça önemli bir yeri olan beslenmede eğer ay döneminde göre düşük kiloya sahip olunmuşsa, anneler 'Acaba bebeğim aç mı kalıyor ya da bebeğim doymuyor mu' diye endişeye kapılarak zayıf bebeklerinde kilo aldırmanın yollarını arayabilir. Bunun için tabii ki doktor kontrolü ile beraber ilerlenmesi gereken ek gıda döneminde sağlıklı kilo aldıran mamalar hazırlayarak bebeğinizde kilo alımını kolaylaştırabilirsiniz. Ek gıdaya geçişte çok kolay bir şekilde hazırlanması nedeniyle anneler tarafından sıklıkla tercih edilen pirinç unlu mamalar besleyici değeri olmasa da kilo alımını olumlu yönde etkileyebilmektedir. Bebeğinizin farklı tatlara yeni yeni alıştığı bu dönemde damak zevkine hitap edecek şekilde kalori değeri diğerlerine göre biraz daha yüksek olan sağlıklı besinler tercih edilebilir. Mesela meyvelere gelecek olursak; yoğun miktarda lif, karbonhidrat ile temel vitamin ve mineralleri içeren muz, doktor tersini söylemediği sürece 6. aydan sonra bebeklerle tanıştırılabilir. Ancak yine de çok sık tüketmemeye dikkat edin. Çünkü fazla tüketildiğinde bebeğinizde kabızlık sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz!

Bebeklere nasıl kilo aldırılır? Bebeklerde hızlı kilo aldıran yiyecek ve yöntemlerİLİŞKİLİ HABERBebeklere nasıl kilo aldırılır? Bebeklerde hızlı kilo aldıran yiyecek ve yöntemler

BEBEKLERE KİLO ALDIRAN MAMA TARİFLERİ!

bebeklerde kilo aldıran mama tarifleri! Bebeklere kilo nasıl aldırılır?

bebeklerde kilo aldıran mama tarifleri! Bebeklere kilo nasıl aldırılır?

1- MUZLU PEKMEZLİ MAMA TARİFİ

MALZEMELER

1 çorba kaşığı irmik, 1 muz, 2 çorba kaşığı ev yoğurdu, 1 çorba kaşığı pekmez, 1 çorba kaşığı ceviz ezmesi

YAPIMI

5 dakika boyunca irmiği cezvede haşlayın. Daha sonra haşlanmış irmiğe yoğurt, muz, ceviz ve pekmezi koyun. Güzelce karıştırıp afiyetle yedirin.

Bebekler için doyurucu gece maması tarifi! Gece tok tutan mama yapımıİLİŞKİLİ HABERBebekler için doyurucu gece maması tarifi! Gece tok tutan mama yapımı

Bebe bisküvili mama tarifi

Bebe bisküvili mama tarifi

2- BEBE BİSKÜVİLİ MAMA TARİFİ

MALZEMELER

5 adet bebe bisküvisi, 2 yemek kaşığı süt, yarım çay bardağı su, 1 ölçek mama, çeyrek muz.

YAPIMI

Mama, bebe bisküvisini ve muzu güzelce blenderdan geçirin. Süt ile suyu güzelce karıştırıp ısıttıktan sonra blenderda geçirilmiş malzemeleri koyup ılık iken bebeğinize ara öğünde yedirin.

Bebekler için evde pratik irmikli muhallebi tarifi! İrmikli bebek muhallebisi nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERBebekler için evde pratik irmikli muhallebi tarifi! İrmikli bebek muhallebisi nasıl yapılır?

İrmikli ve elmalı mama tarifi

İrmikli ve elmalı mama tarifi

3- İRMİKLİ ELMALI MAMA TARİFİ

MALZEMELER

1 yemek kaşığı irmik, yarım bardak su, yarım bardak süt, yarım elma

YAPIMI

İrmiği güzelce haşladıktan sonra süt koyup güzelce kaynatın. Ocağın altını kapattıktan sonra elmayı rendelenmiş şekilde ilave edin. Uyumadan önce bebeğinize afiyetle verin.

NOT: YUKARIDAKİ MAMA TARİFLERİNİ BESİN ALERJİNE KARŞILIK DOKTOR ONAYI ALMADAN DENEMEYİNİZ!

BEBEKLERDE KİLO ALDIRAN BAZI PÜF NOKTALAR:

Protein bakımından zengin yiyecekleri bol bol tüketmeye çalışın. Gelişimine uygun bir şekilde yoğurt tüketimi sağlayın. (Meyveli yoğurtlar en ideal seçenek olabilir) Kendiniz evde yaparak sağlıklı meyveli yoğurt elde edebilirsiniz. 

Bebeklere yoğurt nasıl yapılır? Bebekler için ev yapımı meyveli yoğurt tarifleriİLİŞKİLİ HABERBebeklere yoğurt nasıl yapılır? Bebekler için ev yapımı meyveli yoğurt tarifleri

Bebeklere pratik yoğurt çorbası nasıl yapılır? Evde bebekler için yayla çorbası tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklere pratik yoğurt çorbası nasıl yapılır? Evde bebekler için yayla çorbası tarifi
Normal doğumdan sonra vajina genişler mi? Doğum sonrası vajina estetiği

İLİŞKİLİ HABER

Normal doğumdan sonra vajina genişler mi? Doğum sonrası vajina estetiği

BİR YORUM YAPIN 3

Yağmur 3 yıl önce

Çok güzel olmuş bende yedi aylık oğlum için yapacağım

Toplam 1 beğeni

Kiraz 3 yıl önce

Anne adayları için çok güzel tarifler

Toplam 4 beğeni

Kiraz 3 yıl önce

Çok güzel olmuş yeni anne adayları icin

Toplam 2 beğeni