Bebeklerin gözleri neden kanlanır? Yeni doğan bebekte göz kanlanması nasıl geçer?

Dış etkenlere karşı hassasiyet gösteren ve alerjisi olan bebeklerde daha sık görülen gözlerde kanlanma kimi zaman ebeveynleri korkutabilmektedir. Bebeklerde ve çocuklarda görülebilen göz kanlanmasının nedenleri ve tedavisinin ayrıntıları haberimizde. Peki bebeklerin gözleri neden kanlanır?

Yenidoğan döneminde ve çocuklarda yaygın olarak rastlanan rahatsızlıklardan birisi de göz kanlanmasıdır. Virüs ya da bakteri gibi çeşitli etkenlere bağlı olarak gelişebilen göz kanlanması, dış etkenlere karşı bünyesi hassas olarak alerjik reaksiyonlardan etkilenen bebek ve çocuklarda daha sık görülür. Gündelik yaşantı içerisinde halk diliyle kırmızı göz hastalığı' olarak da bilinen göz kanlanması tıp literatüründe 'konjonktivit' olarak geçer. Kimi vakalarda tedaviye ihtiyaç duyulmadan bebeği gözü eski sağlığına kavuşurken kimilerinde uygun bir tedavi planı oluşturulabilir. Çocuklarda görülen göz kanlanması ise daha çok bahar mevsimlerinde artan ya da tozdan dolayı oluşan alerji sonucunda ortaya çıkar. Böyle bir durum söz konusu olduğunda etkili olan dış etkenlere karşılık tedbir alınması göz kanlanmasının iyileşmesi bakımından yeterli olacaktır.

Bebeklerde göz kızarıklığı ve kaşıntı nedenleri! Bebeğinizin gözleri sulanıyorsa...İLİŞKİLİ HABERBebeklerde göz kızarıklığı ve kaşıntı nedenleri! Bebeğinizin gözleri sulanıyorsa...

BEBEKLERİN GÖZLERİ NEDEN KANLANIR

bebeklerde göz kanlanması neden olur

bebeklerde göz kanlanması neden olur

Kendilerini ve çevrelerini keşfetme döneminde olan bebekler gelişimleri gereği meraklı oldukları için sürekli bazı küçük oyuncak ve eşyalara dokunmak isterler. Bu cisimlere elledikten sonra ellerini gözlerine temas ettirip mikrop kapıp gözde kanlanmalarına yol açabilir. Özellikle de tüylü oyuncaklar devamlı olarak bebeklerin gözlerinde kanlanmalara sebep olmaktadır.

Bu gibi oyuncakların dışında kuru ortamlarda durmakta göz kanlanmasının bir diğer etkenlerindendir.

BEBEKLERDE GÖZ KANLANMASI TEDAVİSİ

bebeklerde göz kanlanması

bebeklerde göz kanlanması

Göz kanlanmasını önlemek için bebekleri tozlu ve rüzgarlı ortamlardan mümkün olduğunca uzak tutmak gerekir. Ayrıca uykularını tam alamadıkları zaman bebeklerin gözlerinde kanlanma olabileceği de unutulmamalıdır.

Bebeklerde göz yanmasına doğal çözümlerİLİŞKİLİ HABERBebeklerde göz yanmasına doğal çözümler

Bebeklerde ve çocuklarda göz kanlanmasının en genel nedeni mikrobik bir soruna işaret etmektedir. Göz kanlanmasına nadiren rastlanıyorsa doktorluk bir durum yoktur. Ancak sık sık ve geçmeyen kanlanmalar varsa en kısa zamanda doktora başvurulmalıdır.

Göz kanlanması tedavisinde antibiyotik damla tedavisi uygulanabileceği gibi, kanlanma kendiliğinden de geçebilir.

Tuvalet eğitiminde 3 gün kuralı nedir? Tuvalet eğitimi ne zaman verilir, kaç yaşında başlar?

İLİŞKİLİ HABER

Tuvalet eğitiminde 3 gün kuralı nedir? Tuvalet eğitimi ne zaman verilir, kaç yaşında başlar?
Maraşlı'daki Savaş'ın hastalığı nedir? Güneşe çıkamama (Xeroderma Pigmentosum) neden olur?

İLİŞKİLİ HABER

Maraşlı'daki Savaş'ın hastalığı nedir? Güneşe çıkamama (Xeroderma Pigmentosum) neden olur?

BİR YORUM YAPIN 0