Dinen çocuğa isim koyma hakkı kime aittir? Bebeğe isim koyma duası

Özellikle de ilk hamilelikte bebeğe isim koyma heyecanı, hem annede hem de babada oldukça fazladır. Kimileri bebeklerine hayalindeki ismi vermek isterken kimileri çeşitli nedenlere bağlı olarak aile büyüklerinin ismini koymak isteyebilir. Bebeğe isim verme konusunda anne ile baba çakışıyorsa bu durumda ne mi yapılmalı? İşte dinen bebeğe isim koyma hakkı...

Kız ya da erkek olsun fark etmeksizin çocuğa isim koyma konusunda zaman zaman anne ve babalar arasında çakışmalar görülebilir. Eğer mümkün olunabiliyorsa eşlerin ortak bir şekilde karar verip her iki tarafında gönlünün hoş edilmesi güzel bir davranıştır. Ancak taraflar bunu yapamazlarsa ortak yol bulabilmek için dinimizde isim koyma yetkisinin annede mi yoksa babada mı olduğuna bakmak gerekir. İslamiyette bebeğe isim seçme ve koyma hakkı babaya aittir. Baba ölmüş ya da hukuki anlamda tasarrufta bulunulmayacak ise bu isim hakkını anneler kullanabilir.

Kulağa hoş gelen en güzel bebek isimleri! Kuranda geçen kız ve erkek bebek isimleri anlamlarıİLİŞKİLİ HABERKulağa hoş gelen en güzel bebek isimleri! Kuranda geçen kız ve erkek bebek isimleri anlamları

Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in isminin koyulma şekli ise Hz. Amine'nin 'Muhammed' ismi ile ilgili rüya görmesi ile başar. Peygamberimizin ismi annesi tarafından seçilmiş, dedesi Abdülmuttalip tarafından koyulmuştur. Çocuğa isim verme görevi ve hakkı babaya aittir. Kur’an’ımız, çocukları babalarıyla anmamızı emretmektedir. (Ahzab suresi, 5)

Recep ayında yapılacak istiğfar ve dualar! Receb ayının fazileti nedir? Recep ayı ibadetleri

İLİŞKİLİ HABER

Recep ayında yapılacak istiğfar ve dualar! Receb ayının fazileti nedir? Recep ayı ibadetleri
Kokulu mumdaki büyük tehlikeye dikkat! Kokulu mumun zararları neler?

İLİŞKİLİ HABER

Kokulu mumdaki büyük tehlikeye dikkat! Kokulu mumun zararları neler?

BİR YORUM YAPIN 1

Oğuzhan 2 yıl önce

Ahzab 5 e baktınız neden öncesine bakmadınız? Ahzab 5 te belirtilen durumda evlatlık alınmışlar ile alakalı ve kesinlikle böyle bir emir söz konusu değil. Ayet cimbizlamayin lütfen ve bu iddaanizdan vazgeçin İslam'da isim koyma hakkı babanın diye bir şey yoktur.

Toplam 3 beğeni