Bebekler neden ağlar? Bebekler ağlayarak ne anlatır? Bebeklerin 5 ağlama stili...

Pek çok insan anne babalarıyla ağlayarak iletişim kuran bebeklerin neden ağladığını merak ediyor. Araştırmalara göre bebekler 5 ağlama stiline sahip. Peki bebekler neden ağlar? Bebekler ağlayarak ne anlatır?

Bebekler konuşamadığı için çoğu zaman onları anlamak güçtür. Dolayısıyla dünyadaki bütün bebekler mutlu anları dışında bazı isteklerini ağlayarak sunarlar. Bu durum onlar için engel olamadıkları bir reflekstir. Bebek vokal refleksleri şeklinde ifade edilirler ve bunlar ihtiyaç refleksleridir. Bebekler, yüksek desibele sahip olan ağlama stilleriyle anne babalarına mesaj verirler. Yapılan araştırmalara göre bebekler aç olduğunu, uykusunun olduğunu, rahatsız olduğunu, bağırsak problemi olduğunu ve gazının olduğunu ağladığı tonla belirtebiliyor. Ayrıca hepsi farklı bir ses rengine sahip. Peki bebekleriniz ağlarken sizden ne istiyor olabilir? Gazı mı var yoksa karnı mı aç?

bebekler neden ağlar

bebekler neden ağlar

Ağlayan bebeği 5 dakikada sakinleştirme yöntemi!İLİŞKİLİ HABERAğlayan bebeği 5 dakikada sakinleştirme yöntemi!

BEBEKLER AĞLAYARAK NE ANLATIR?

1. "Neh": "Açım"

Bu ses emme refleksinden kaynaklanıyor. Emme refleksinde dil, damak tavanına dayanır. Yenidoğanın emme refleksi ağlama ile karışınca ortaya "neh" sesi çıkıyor. Ritmik ama güçlü bir ağlamadır. Bebeğinizi hemen beslemeniz gerekir.

2. "Auh": "Uykum var"

Bebek yorgun olduğunda esneme refleksiyle birleşen ağlamada özellikle ilk "auh" sesi uzun oluyor. Bu tür ağlamayı duyduğunuzda bebeğinizin uyumasını sağlayın. Bebeklerin yorgunlukları arttıkça uykuya dalmaları zorlaşır.

bebeklerin ağlama stilleri nelerdir

bebeklerin ağlama stilleri nelerdir

3. "Heh": "Rahatsızım"

"Heh" ağlaması "karnım aç"  ağlamasından farklıdır. Çünkü ağlamanın başlangıcında "n" değil "h" sesi güçlüdür. Bebeğiniz "heh" nidasıyla başlayarak ağladığında bir şekilde kendisini rahatsız hissetmektedir. Üşümüştür, terlemiştir, kaşınıyordur, altı ıslaktır, kıyafeti onu sıkıştırmıştır, durduğu pozisyon ona rahatsızlık da veriyor olabilir.

Bebekler hangi pozisyonda kolay gaz çıkarabilir? Bebeğin gazı çıkmıyorsa...İLİŞKİLİ HABERBebekler hangi pozisyonda kolay gaz çıkarabilir? Bebeğin gazı çıkmıyorsa...

4: "Eair": "Bağırsaklarımda gaz sancısı var"

Bebeklerin alt karın bölgelerinde gaz olduğunda genellikle bacaklarını göğüslerine doğru çeker ya da bacaklarını aşağıya doğru iter. Ağlaması çok şiddetli ve yırtınırcasınadır. Bebeğin sadece yüzü değil, bedeni de rahatsızlığını yansıtır. Bebeğin karnına yavaş dairesel hareketlerle masaj yapmak onu rahatlatır. Gazını çıkarmasına yardımcı olur. Bir avucunuzla karnına hafif bastırarak onu sırtından ovmak da rahatlatır.

5: "Eh": "Gazım var"

Bebeğiniz beslenmeden hemen sonra üst karın bölgesindeki gazının çıkarılmasına ihtiyaç duyuyorsa, "eh" nidasıyla başlayan ağlaması kesik kesik ve tekrarlardan oluşur. "Eh, eh, ehhh." Bebeğinizin gazını çıkarmak için, onu göğsünüze dayayın, başını omzunuzun üstüne koyun ve hafifçe sırtına vurun.

Ya Samed esmasının faziletleri! Es Samed ne demek? Samet ismi Kuranda geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Ya Samed esmasının faziletleri! Es Samed ne demek? Samet ismi Kuranda geçiyor mu?

BİR YORUM YAPIN 0