Ya Samed esmasının faziletleri! Es Samed ne demek? Samet ismi Kuranda geçiyor mu?

Kısaca yer ile gök arasında her şeyin ve herkesin kendisine muhtaç olduğu anlamını ifade eden Ya Samed esmasının fazileti ve sırlarını haberimizin detaylarından okuyabilirsiniz. Ya Samed zikri faziletleri...

Allah (c.c)'un birbirinden güzel 99 isimlerinden biri olan 'Ya Samed' zikri; Hiçbir şeye muhtaç olmayan herkesin muhtaç olduğu anlamını taşımaktadır. Bu esma-i şerifi biraz daha açacak olursak ihtiyaçları ve sıkıntıları ortadan kaldırabilen tek merci olmakla beraber herkesin ihtiyaç duyduğu ama kendisinin hiç kimseye muhtacı olmayan demektir. Nitekim Yüce kitabımız olan Kuran-ı Kerim'de şöyle buyrulmaktadır: “De ki: O, Allah birdir. Allah Sameddir.” (İhlas Suresi / 1. ve 2. Ayet) Dini kaynaklara baktığımızda Es-Samed Esmasının yakın manalara denk gelse de farklı şekillerde anlamı olduğu da görülmektedir. Bu manalar şu şekilde izah edilmektedir:  Yok olması mümkün olmayan, herkesin muhtaç olduğu tek merci, dileklerin ve muratların verilmesi, acıların giderilmesi ve müracaat edilen tek merci olması.

ES-SAMED (C.C) NE DEMEK?

Es-Samed(c.c) ne demek?

Es-Samed(c.c) ne demek?

- Yerde ve gökte, her yerde kendisine muhtaç, ancak kendisi hiçbir zaman muhtaç olmayan.

- Varlığına bir şeyin girmesi ya da çıkması olanaksız, hiçbir şeye muhtaç olmayan.

El-Kahhar (c.c) ne demek? El-Kahhar isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Kahhar...İLİŞKİLİ HABEREl-Kahhar (c.c) ne demek? El-Kahhar isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Kahhar...

YA SAMED ESMASININ FAZİLETLERİ! YA SAMED ESMASI...

Tesbih çekmek

Tesbih çekmek

Farz olan 5 vakit namazı kıldıktan sonra 134 defa ''Ya Samed Celle Celalühü'' zikri çekilebilir. Böylelikle Allah'ın izniyle o kimsenin Allah (c.c)'dan başkasına muhtaç olmaz.

Dini kaynaklarda geçen bazı tavsiye bilgilere göre;

- Sabah namazından önce secdede 115 defa ''Ya Samed c.c'' esmasını okuyan kimseler düşmanlarına karşı üstünlük sağlar.
- 66 defa her gün ihlas suresini ve sonrasında da 134 defa ''Ya Samed c.c'' ismi okunabilir. Ömürleri boyunca Allah'ın izniyle sıkıntı yaşamazlar.

- Gün içerisinde 100 defa ''Ya Ferd, Ya Samed c.c'' okuyan kimseler Allah tarafından sevilen biri olur fenalıklardan kurtarır.

SAMED ZİKRİ GEÇEN İHLAS SURESİNİN OKUNUŞU

Bayburt'ta ne yapılır, ne yenir? Bayburt'ta gezilecek yerler...

İLİŞKİLİ HABER

Bayburt'ta ne yapılır, ne yenir? Bayburt'ta gezilecek yerler...
Bebekler neden ağlar? Bebekler ağlayarak ne anlatır? Bebeklerin 5 ağlama stili...

İLİŞKİLİ HABER

Bebekler neden ağlar? Bebekler ağlayarak ne anlatır? Bebeklerin 5 ağlama stili...

BİR YORUM YAPIN 1

Metin 1 yıl önce

Hiç bir şeye muhtaç değil her şey ona muhtaç. Bana ait bir şey yok her şey sahibimin demektir.ondan gayri bir şey yok demektir.

Toplam 1 beğeni