Ağlayan bebek nasıl sakinleşir? Ağlayan bebeği yatıştırmanın en etkin yolu nedir?

Gece boyunca ağlayan bebekler anne babaların uykularının kabusu olabiliyor. Ağlayan bebeği sakinleştirmek çoğu zaman anne babalar için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Bu noktada bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma anne babaların bir nebze de olsa rahat nefes almalarına imkan sağlıyor. Peki ağlayan bebek nasıl sakinleşir? Ağlayan bebeği yatıştırmanın en etkin yolu nedir?

İstedikleri şeyleri dile getiremeyen bebeklerin konuşmaya başlayana kadar kurdukları iletişim şekli ağlamaktan geçmektedir. Bazen sebepli bazen de sebepsiz ağlayabilen bebeklerin özellikle gece ağlamaları ise anne babaların adeta kabuslarıdır. Gece boyunca hiç geçmeyen ağlama krizleriyle karşılaşan anne babalar bazı durumlarda bu ağlama krizleri ile nasıl başa çıkacaklarını bilemeyebilirler. Bilim insanları anne babaların işini oldukça kolaylaştıracak; ağlayan bebeği yatıştırmak ve uyuma şansını artırmak için bir araştırma yaptılar ve en iyi sonucu ortaya çıkardılar. İşte bilim adamlarının ağlayan bebeği sakinleştirmek için bulduğu etkili yöntem...

Ağlayan bebek

Ağlayan bebek

Bebekler neden ağlar? Bebekler ağlayarak ne anlatır? Bebeklerin 5 ağlama stili...İLİŞKİLİ HABERBebekler neden ağlar? Bebekler ağlayarak ne anlatır? Bebeklerin 5 ağlama stili...

AĞLAYAN BEBEĞİ UYUTMA YÖNTEMİ

Ebeveynlerin bebeklerini uyutma yöntemlerini inceleyen Tokyo'daki RIKEN Beyin Bilimleri Merkezi’nde görevli Dr. Kumi Kuroda, en etkili yöntemi ortay çıkardı. Dr. Kumi Kuroda ve ekip arkadaşları 0-7 aylık bebeği olan 21 annenin katılımıyla bebekleri yatırmanın, bebek arabasında sallamanın, kucağa alıp yürüş yapmanın ve ayakta sabit bir şekilde durarak beklemenin avantaj ve dezavantajlarını karşılaştırdı.

Ağlayan bebeği uyutma yöntemi

Ağlayan bebeği uyutma yöntemi

AĞLAYAN BEBEĞİ UYUTMA EN ETKİLİ VE EN ETKİSİZ YÖNTEMİ

Araştırma sonucuna göre en çaresiz ve işe yaramayan yöntemin, oturma pozisyonundaki annenin kucağında tutulması olduğu görülürken, ağlayan bebeği sakinleştirmenin en etkili yönteminin bebek kucaktayken 5 dakika yürüyüşe çıkmak ve ardından 5-8 dakika bebek ile oturmak olduğu ortaya çıkarıldı. Bebeklerin kucaktan bırakıldıktan sonra yeniden ağlamaya başladıkları, yürüdüğü esnada annesi tarafından tutulan ağlayan bebeklerin ise 30 saniye içerisinde sakinleştiği ve kalp atışlarının yavaşladığı ortaya çıktı. Ağlayan bebeği kucakta 8 dakika sabit bir şekilde tutmanın en etkili yol olduğu tespit edilirken bebek beşiğinde ileri geri sallamanın ise en etkili üçüncü yöntem olduğu belirlendi.

Ağlayan bebek nasıl sakinleşir

Ağlayan bebek nasıl sakinleşir

Bebekler neden ağlar? Ağlayan bebek nasıl susar? Ağlayan bebeği sakinleştirme yöntemleri...İLİŞKİLİ HABERBebekler neden ağlar? Ağlayan bebek nasıl susar? Ağlayan bebeği sakinleştirme yöntemleri...

ARAŞTIRMA NASIL YAPILDI?

Current Biology isimli dergide yayınlanan araştırmada 21 bebek incelendi ve yürüyüş yapıldığı sırada dördüncü dakikanın sonunda bütün ağlayan bebeklerin ağlamayı kestiği ve neredeyse yarısının da uyumaya başladığı belirlendi. Yürüyüş esnasında kalp atışlarının yavaşladığı gözlemlenen bebeklerin aynı etkiyi beşikte sallanırken de gösterdikleri belirlendi. Hareketsiz tutmak ise bebeğin ağlamasını yatıştırmadı.

 Ağlayan bebeği yatıştırmanın en etkin yolu

Ağlayan bebeği yatıştırmanın en etkin yolu

İLK MEMELİLER ÜZERİNDE YAPILDI

Bu araştırmanın ilk olarak maymunlar, köpekler ve fareler gibi memelilerin 'taşıma etkileşimi' üzerinde yapıldığı ve bu memelilerin yavrularını alarak yürümeye başlamasıyla birlikte bebeklerin sessizleşerek kalp atışlarının yavaşladığı tespit edildi.

 Ağlayan bebeği yatıştırmak

Ağlayan bebeği yatıştırmak

YENİDOĞANLAR İNCELENDİ

Yeni doğanlar üzerinde yapılan araştırmada ise yeni doğanların 5 dakika taşınması incelendi ve bu inceleme sonucunda yüzde 46’lık bir oranın bu sürede uykuya daldığı tespit edildi. Sürenin 1 dakika arttırıldığında ise yüzde 18'inin daha uyuduğu ve bu yöntemin yalnızca ağlamayı sonlandırmadığı, uyku sürecini başlattığı da tespit edildi.

 Ağlayan bebeği yatıştırmanın en etkin yolu nedir

Ağlayan bebeği yatıştırmanın en etkin yolu nedir

Burçlara göre en uygun isimler! Terazi burcu bebeklerine isim önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Burçlara göre en uygun isimler! Terazi burcu bebeklerine isim önerileri
Çocuklarda görülen mikoplazma enfeksiyonu nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda görülen mikoplazma enfeksiyonu nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemi
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0