Sömestr tatili bitti! Öğrenciler 6 Şubat'ta ders başı yapacak

2022-2023 eğitim-öğretim yılının 12 Eylül 2022'de başlayan birinci dönemi 20 Ocak'ta sona ermişti. 15 günlük yarıyıl tatilinin ardından okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde eğitim gören çocuklar, okul sıralarında yeniden yerini alacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçen yıl düzenlediği yaz okulunun kapsamını genişleterek, bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurslar düzenledi. Yarıyıl tatilinde eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz eğitimler, "bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" alanlarında açıldı. Açılan kurslardan yalnızca öğrenciler değil öğretmenler de faydalanarak bilgi dağarcıklarını genişletti.

Sömestr tatili bitti

Sömestr tatili bitti

2. DÖNEM 6 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR

İlk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 19 milyon öğrenci,, iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 6 Şubat itibariyle yaza kadar eğitim ve öğretimlerine kaldığı yerden devam edecek.

Öğrenciler, 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatillerini yapacak, eğitim öğretim dönemi 16 Haziran 2023'te sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yaptığı duyuruya göre; ikinci yarıyılın başlamasıyla 5 milyon öğrenci için kademeli olarak ücretsiz yemek uygulamasına geçilecek.

Öğrenciler 6 Şubatta ders başı yapacak

Öğrenciler 6 Şubatta ders başı yapacak

BİR YORUM YAPIN 0