Çocuklar ara tatilde nasıl vakit geçirmeli? Çocuklar için ara tatil etkinlikleri

Çocukların büyük heyecanla beklediği ara tatil sonunda geldi. Hafta sonu ile birlikte 9 günlük tatile giren çocuklar tatilin tadını çıkarıyor. Peki çocuklar ara tatilde nasıl vakit geçirmeli? PDR Direktörü Sibel Durak, ebeveynlere çocukların ara tatilini nasıl geçirmesi gerektiğine dair önemli önerilerde bulundu. İşte çocuklar için ara tatili etkinlikleri...

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci ara tatili için 5 Nisan'da zil çaldı. Okul hayatına yeni adım atan minikler için ve eğitim hayatına yoğun bir tempo ile devam eden öğrencilerin büyük heyecanla beklediği ikinci ara tatil geldi. Bu tatilin dinlenmek ve yeni eğitim öğretim yılına daha dinç bir şekilde başlamak için oldukça önemli olduğunu belirten Bahçeşehir Koleji PDR Direktörü Sibel Durak, velilere ve öğrencilere ara tatilde çocukların nasıl vakit geçirmeleri gerektiğine dair önerilerde bulundu.

Çocuklar ara tatil

Çocuklar ara tatil

Çocuklarla eğlenceli vakit nasıl geçirilir? Tatil günlerini dolu dolu geçirmek için...İLİŞKİLİ HABERÇocuklarla eğlenceli vakit nasıl geçirilir? Tatil günlerini dolu dolu geçirmek için...

ÇOCUKLAR ARA TATİLDE NASIL VAKİT GEÇİRMELİ?

Ara tatil döneminde çocukların gerçek anlamda tatil yapmalarının, yeni döneme dinlenmiş ve dinamik bir şekilde başlamaları açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Durak, bu nedenle sömestr tatilinin dinlenme ihtiyacını giderecek şekilde planlaması gerektiğini hatırlatarak "Tatilin öncelikle çocuğunuzla keyifli zaman geçirmek için bir fırsat olduğu unutulmamalı" ifadelerini kullandı.

Çocuklar ara tatilde nasıl vakit geçirmeli

Çocuklar ara tatilde nasıl vakit geçirmeli

ÇOCUKLAR İÇİN ARA TATİL ETKİNLİKLERİ

Tatil boyunca çocuklara keyif alacakları, ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda aktiviteler sağlanabileceğinin altını çizen Durak "Derslere biraz ara verseler de bunun yeni eğitim dönemi için yeni bir enerji oluşturacağından kuşkunuz olmasın" dedi ve 9 gün sürecek olan tatil için neler yapılacağına dair aktivite önerilerini ise şu şekilde sıraladı:

Çocuklar için ara tatil etkinlikleri

Çocuklar için ara tatil etkinlikleri

  • Doğa yürüyüşleri: Çocuğunuzla beraber doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Piknik yapabilir, keşfedilmemiş bölgeleri keşfedebilirsiniz.

Çocuklar ve doğa yürüyüşleri

Çocuklar ve doğa yürüyüşleri

  • Müze ve sanat galerileri gezisi: Sanatsal faaliyetlerin bolca olduğu tatil dönemlerinde, müze ve sanat galerilerini ziyaret edebilirsiniz. Bu sayede çocuğunuzun sanata olan ilgisi artabilir.

Çocuklar ve Müze gezisi

Çocuklar ve Müze gezisi

  • Spor aktiviteleri: Okul döneminde kapalı alanda kalan ve genellikle masa başında oturmak zorunda kalan çocukların fiziksel aktivite yapmaya ihtiyaçları vardır. Tatil süresince çocuğunuzun fiziksel aktivitelerde bulunmasını sağlayabilirsiniz. Yüzme, bisiklet sürme, tenis gibi aktivitelerle çocuğunuzun enerjisini atmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuklar ve spor aktiviteleri

Çocuklar ve spor aktiviteleri

  • Yemek yapma: Çocuğunuzla birlikte yemek yapabilir, yeni tarifler deneyebilirsiniz. Hem eğlenceli vakit geçirmenizi sağlar hem de çocuğunuzun mutfak becerilerini geliştirmesine yardımcı olur.

Çocuklar ile yemek yapmak

Çocuklar ile yemek yapmak

  • El becerileri: Çocuğunuzun el becerilerini geliştirecek aktiviteler düzenleyebilirsiniz. Resim yapma, el sanatları gibi aktivitelerle çocuğunuzun üreticiliğini ve motor becerilerini destekleyebilirsiniz.

Çocuklar için el becerileri

Çocuklar için el becerileri

  • Gezi planları: Farklı şehirleri veya tarihi mekanları gezmek için planlar yapabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuz farklı kültürleri tanıyabilir ve yeni deneyimler yaşayabilir.

Çocuklar için gezi planları

Çocuklar için gezi planları

  • Kitap okuma: Tatil programında, çocuğun yaşına uygun olarak her gün en az 20-40 dakika kitap okuma aktivitesine mutlaka yer verilmelidir. Birlikte kitap okuyup üzerine sohbet etmek, kitaptaki karakterleri canlandırmak veya kitaba yeni bir kapak tasarlamak gibi etkinliklerle çocuğunuzun okuma alışkanlığı kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuklarla kitap okuma

Çocuklarla kitap okuma

  • Ekransız gün: Televizyon, bilgisayar ve internet sürelerini kontrol altında tutarak, çocuğun sosyal yaşantısının ve zihinsel süreçlerinin olumsuz etkilenmemesini sağlayabilirsiniz. Tatil haftasının en az bir gününü "ekransız gün" olarak belirleyebilirsiniz.

Çocuklar için ekransız gün

Çocuklar için ekransız gün

Evin havasını temizleyen bitkiler nelerdir? Evde hangi çiçekler faydalı?

İLİŞKİLİ HABER

Evin havasını temizleyen bitkiler nelerdir? Evde hangi çiçekler faydalı?
Hafta sonu çocuklarla nereye gidilir? Ara tatilde çocuklarla yapılacak aktiviteler

İLİŞKİLİ HABER

Hafta sonu çocuklarla nereye gidilir? Ara tatilde çocuklarla yapılacak aktiviteler
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0