Karnede zayıf olunca belge alınır mı? İlk dönem sınıfta kalma var mı? Takdir teşekkür puanı...

2023 - 2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi bitmek üzere. Karne ve tatil heyecanı yaşayan öğrenciler karneleriyle birlikte alacakları takdir ve teşekkür belgesini alıp alamayacaklarını merak ediyorlar. İşte "Karnede zayıf olunca takdir teşekkür alınır mı? İlk dönem sınıfta kalma var mı?" sorularının cevapları...

Okullarda birinci dönem yavaş yavaş sona ererken öğrenciler 19 Ocak Cuma günü karne heyecanı yaşayacaklar. İlkokuldan liseye binlerce öğrenci 15 günlük kısa bir tatilin öncesinde karneleri ile buluşacak. Belge almak için yarım dönem boyunca çalışan öğrenciler takdir - teşekkür belgeleri için hesaplamalar yapmaya başladı. Öğrencilerin son zamanlarda en çok araştırdıkları konulardan biri de "1 dersten kalınca belge alınır mı?, Karnede zayıf olunca takdir teşekkür alınır mı?" soruları oldu.

Karnede zayıf olunca belge alınır mı

Karnede zayıf olunca belge alınır mı

Sömestr tatili ne zaman? Kaç gün sürecek?15 tatile ne kadar var? Yarıyıl tatili uzatılacak mı? İLİŞKİLİ HABERSömestr tatili ne zaman? Kaç gün sürecek?15 tatile ne kadar var? Yarıyıl tatili uzatılacak mı?

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ KAÇ PUANLA ALINIR?

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00'ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

Takdir teşekkür belgesi kaç puanla alınır

Takdir teşekkür belgesi kaç puanla alınır

  • 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi
  • 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,
  • Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
  • Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak.

BİR DERSTEN KALINCA BELGE ALINIR MI?

Bir öğrencinin karnesinde zayıf not yanı 1 notunun olması o dersin not ortalamasının altında kalmasına ve öğrencinin o dersten başarısız olduğunu göstermektedir. Bir dersten zayıf not yani 1 notunu alan öğrenciler o dersin başarı notunun altında kaldıkları için Takdir veya Teşekkür belgesi alamazlar.

Bir dersten kalınca belge alınır mı

Bir dersten kalınca belge alınır mı

KARNE NOTU HESAPLAMA

Karne notu hesaplama

Karne notu hesaplama

Karne not ortalaması, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır.

Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştiren öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar.

Topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler.

Öğrenciler böylece o dönemin karne not ortalamasını öğrenmiş olur.

İLK DÖNEM SINIFTA KALMA VAR MI?

Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için;

İlk dönem sınıfta kalma var mı

İlk dönem sınıfta kalma var mı

  • İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70,
  • İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerin, beceri sınavı puanı en az 50 olmak kaydıyla birinci ve ikinci dönem puanları ile beceri sınav puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya beceri sınav puanının 70 olması gerekir.
  • Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalır.
Karnesi kötü olan çocuğa nasıl davranılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Karnesi kötü olan çocuğa nasıl davranılmalı?
Rüyada kedi görmek ne demek? Rüyada kedi yavrusu görmek? Rüyada kara kedi görmek ne demek

İLİŞKİLİ HABER

Rüyada kedi görmek ne demek? Rüyada kedi yavrusu görmek? Rüyada kara kedi görmek ne demek

ETİKETLER

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0