Ofis dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Zamanımızın çoğunu harcadığımız ofisin dekorasyonunun, sağlığımız ve psikolojimiz için oldukça önemli olduğunu biliyor muydunuz? İşte ofis dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler...

Ofis dekorasyonu, verimli bir çalışma ortamı oluşturmada en önemli etkenlerden biridir. Bu nedenle ferah bir iş alanı oluştururken dekorasyonda dikkat etmeniz gereken detaylar vardır. Ofisin dekorasyonunu, hangi iş için kullanılacağı ve boyutu dışında birçok husus etkiler.

İşte ofis dekorasyonunda dikkat etmeniz gerekenler:

- Ofis dekorasyonunda dikkat etmeniz gereken ilk detay, faaliyet alanınızı en iyi şekilde yansıtacak mobilyaları seçmektir. Örneğin resmiyetin önde olduğu bir iş yapıyorsanız, seçtiğiniz renklerin, aksesuarların ve mobilyaların daha ağır ve modern olmasına dikkat etmelisiniz.

- Mekanın boyutu dekorasyonun önemli detayları arasındadır. Küçük bir ofiste kullanacağınız büyük mobilyalar, alanı daha basık ve sıkışık gösterebilir. Bu nedenle ferah bir çalışma ortamı için mekanın ölçülerine uygun mobilya seçmelisiniz.

- Duvar rengi, iş yerinde verimlilik ve psikolojik rahatlık için oldukça önemlidir. Açık renkler ofisin daha geniş, rahat ve ferah görünmesini sağlar. Ayrıca yaratıcılığın ve performansında artmasını istiyorsanız bej, açık gri, beyaz, krem ve fil dişi gibi renkler kullanmalısınız.

- Çalışanların daha rahat ve verimli çalışabilmesi için mobilyalarında konforlu ve kaliteli olması gerekiyor. Özellikle masa ve sandalyelerin ideal boyutlarda ve fonksiyonel yapıda olmasına dikkat etmelisiniz.

- Ofis aydınlatmanızı seçerken,  çok aydınlık ya da çok karanlık olmamasına dikkat etmelisiniz. Ofisin boyutu ve eşyaların rengine göre en uygun aydınlatmayı deneyerek seçmelisiniz.

Bazı ülkelerde bulunan garip yasaklar

İLİŞKİLİ HABER

Bazı ülkelerde bulunan garip yasaklar
Dramatik dekorasyon trendi

İLİŞKİLİ HABER

Dramatik dekorasyon trendi
Yüzde çıkan sivilcelerin nedenleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Yüzde çıkan sivilcelerin nedenleri nelerdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0