Duvar boyası rengi neye göre seçilir?

Duvar boyası seçerken evinizdeki ışığı ve mobilyaları göz önünde bulunduruyor musunuz? İşte duvar boyası rengi seçerken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar...

Duvar boyanız için seçtiğiniz renk, yansıyan ışık nedeniyle her odada farklı bir havaya bürünebilir. Odanızın günün hangi saatinde ışık aldığına ve yönüne göre duvar renginizi seçebilirsiniz. Bu sorulara vereceğiniz yanıtlar sayesinde evinizin daha ferah ve modern görünmesini sağlayabilirsiniz.

İşte ışığa göre duvar boyası seçme tüyoları:

SABAH IŞIĞI ALAN ODALAR

Bu odalar gün içerisinde farklı yoğunluklarda ışık alır. Örneğin sabahın ilk ışıklarında pembe rengini veren güneş öğlene doğru maviye dönüşür. Bu odada gün ışığından yararlanmak istiyorsanız pastel mavi ya da açık yeşil gibi renkler kullanabilirsiniz.

TÜM GÜN IŞIK ALAN ODALAR

Odanıza günün her saati güneş ışığı vuruyorsa pastel tonları kullanabilirsiniz. Mavi ve tonlarıyla odanızda ferah ve dingin bir hava katabilirsiniz.

AKŞAM AŞIĞI ALAN ODALAR

Sabah saatlerinde solgun görünen bu odaları, sıcak tonlarda boyayabilirsiniz. Örneğin sarı ve turuncu tonlarıyla odanızı aydınlık ve davetkar kılabilirsiniz.

YAPAY IŞIKLA AYDINLANAN ODALAR

Odanız güneş ışığından uzaksa ve yapay ışıklar kullanıyorsanız aşağıdaki önerileri değerlendirebilirsiniz.

- Sarı yapay ışığın hakim olduğu odalarda turuncu ve kırmızı renk boyalarla sıcacık bir hava yakalayabilirsiniz.

- Beyaz ışık yayan ampuller, odada gün ışığına en yakın rengi yansıtır. Bu nedenle istediğiniz her renkle mükemmel bir dekorasyona imza atabilirsiniz.

- LED ışıkları mavimsi bir ışık yaydığından duvarlarınızı çakıl taşı, kum beji ve grinin diğer tonlarına boyayarak, modern bir hava katabilirsiniz.

Duvarlarda koyu renk nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Duvarlarda koyu renk nasıl kullanılır?
Dekorasyonda Kızılderili trendi

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda Kızılderili trendi
Küçük balkonlar için dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Küçük balkonlar için dekorasyon önerileri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0