Yemek odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Yemek odanızı dekore ederken dikkat etmeniz gereken birçok detay olduğunu biliyor muydunuz? İşte yemek odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler...

Yemek odası tüm ailenin buluştuğu ve keyifli vakit geçirdiği bir alandır. Bu nedenle hem günün her öğününde size hem de özel akşamlarda misafirlerinize konforlu hissetirecek şekilde dekore edilmelidir. Sizler için yemek odanızı nasıl dekore etmeniz gerektiğini araştırdık.

EŞYA SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?

Eğer bir odanızı sadece yemek yemek için ayırdıysanız; yemek masası ve sandalyelerin dışında konsol, vitrin ve büfe gibi mobilyalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Dolap tipi konsolların yerini alan geniş ve kısa konsollar, odanıza modern bir hava katacaktır.

EŞYA YERLEŞİMİ NASIL OLMALIDIR?

Yemek odasına eşya yerleştirirken öncelikle büyük olanlardan başlamalısınız. İlk olarak yemek masanızı ister odanın tam ortasına isterseniz de bir köşesine yerleştirmelisiniz. Eğer odada pencere varsa yemek masasını oraya koyarak daha ferah bir görünüm elde edebilirsiniz. Yemek masanızı odanın ortasına koyacaksanız konsol ya da büfeyle aynı hizada olmasına dikkat etmelisiniz. Konsol ve diğer mobilyaları ihtiyacınıza göre konumlandırabilirsiniz.

RENK SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?

Aydınlık renkler yemek odasının daha ferah ve canlı görünmesini sağlar. Ancak tarzınıza göre odaya yakışacağını düşündüğünüz daha koyu renkleri de tercih edebilirsiniz. Turuncu, sarı ve kırmızı insanlarda iştah açan bir etki yarattığı için yemek odanızda rahatça kullanabilirsiniz. Daha modern bir dekorasyon istiyorsanız mavi tonları, kırık beyaz ve açık yeşil gibi renklerle bu havayı yakalayabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda yapılan 4 hata

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda yapılan 4 hata
Tesettürlü kadınlar için yelek kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

Tesettürlü kadınlar için yelek kombinleri
1 haftada karın düzleştiren diyet listesi

İLİŞKİLİ HABER

1 haftada karın düzleştiren diyet listesi
Evde altıgen kitaplık nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde altıgen kitaplık nasıl yapılır?
2018 yılının en şık vintage mobilyaları

İLİŞKİLİ HABER

2018 yılının en şık vintage mobilyaları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0