5 adımda oturma odası dekorasyonu

Oturma odası dekorasyonunu yenilemek isteyenlere müjde! Odanızı 5 adımda kolayca dekore edebilirsiniz. İşte 5 adımda oturma odası dekorasyonu...

Oturma odanızı yenilemek ve yeniden dekore etmek sandığınız kadar zor değil. Sizler için 5 adımda kolayca oturma odası dekorasyonunu nasıl yapabileceğinizi araştırdık.

1. BÜYÜK ALANLARDAN BAŞLAYIN

Oturma odanızın dekorasyonunu yenilemeye öncelikle duvar, zemin ve perde gibi geniş alanlardan başlamalısınız. Bu üç alanın renk ve desenlerinin doğru seçilmesi, konforlu bir dekorasyon oluşturmanın temelini oluşturur. Odanın dekorasyonunda hangi tarzı ya da stili öne çıkarmak istiyorsanız bu büyük alanlarda ona uygun tercihler yapmalısınız.

2. TEMEL PARÇALARI SEÇİN

Dekorasyonun temel parçaları, mobilyalardır. Koltuk takımı, TV ünitesi, konsol, vitrin ve yemek masası gibi mobilyaları seçerken, odayı ne için kullanacağınızı göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin bazı evlerde oturma odası ve yemek odası kavramı bir arada kullanılırken, bazı evlerde ise oturma odası sadece dinlenme amaçlı dekore ediliyor. Sizde odanın amacını belirleyerek mobilyalarınızı yani dekorasyonun temel parçalarını seçin.

3. KARAKTERİNİZİ YANSITIN

Dekorasyonunuza farklı bir görünüm katmak ve kendi stilinizi yansıtmak için mobilya seçiminden sonra, size özgü aksesuarlar almaktır. Antikalar, bitkiler, tablolar, vintage aksesuarlar ve fotoğraflar size bu adımda yardımcı olabilir.

4. EVİN DOKULARIYLA OYNAYIN

Dekorasyona doku kazandırmanın en etkili yollarından biri, keskin çizgilere sahip koltukların üzerine yumuşak birer şal örtmektir. Ayrıca yastıklar, kırlentler ya da minderler de eve doku katmada size yardımcı olabilir. 

5. SON DOKUNUŞLARI YAPIN

Dekorasyonda son dokunuşlar hiçbir zaman bitmez. Modaya, trendlere ve zevkinize göre sürekli evinizde değişiklik yaparsınız. Tüm evin mobilyaları bittikten sonra ayna ve çerçeve gibi eve daha yumuşak çizgiler katacak aksesuarları seçebilirsiniz.

Dekorasyonda uygun fiyata alınması gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda uygun fiyata alınması gerekenler
Sezonun en şık ayna modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun en şık ayna modelleri
Diyet yapmadan fit kalmanın yolları

İLİŞKİLİ HABER

Diyet yapmadan fit kalmanın yolları
Yüksek topuklu terlik trendi

İLİŞKİLİ HABER

Yüksek topuklu terlik trendi
Ev dekorasyonunda tablo kullanma rehberi

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda tablo kullanma rehberi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0