Ev içi ısı yalıtımı nasıl yapılır?

Ev içi ısı yalıtımı nasıl yapılır ve hangi malzemeler kullanıldığında daha iyi sonuç alınır gibi sorularınız var ise bu haber tam size göre.

Piyasada çok sayıda ve ucuz yalıtım malzemeleri bulunuyor. Bu malzemelerinin her birinin artıları ve eksileri var. Sonuç olarak herhangi bir yalıtım malzemesini kullanmadan önce seçeceğiniz malzemenin evinize uygun olup olmadığından emin olmalısınız.

En çok kullanılan izolasyon malzemeleri

Fiberglass:                                                                                                                 

Diğer adıyla cam elyaftır. Günümüzde kullanılan en yaygın yalıtım malzemelerinden biri olan cam elyaf, ince dokunmuş silikondan yapıldığından cam tozu ve minik cam parçalarından oluşur. Uygun güvenlik ekipmanı kullanıldığı zaman fiberglass kurulumu güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilir. Cam elyafın yanıcı olmaması onu avantajlı kılar. Ayrıca ekonomiktir bir malzemedir.

Mineral yün:                                                                                                                     

Mineral yünü tabaka halinde veya gevşek bir malzeme olarak satın alabilirsiniz. Çoğu mineral yünü yangına dayanıklı olması için içerisinde katkı maddesi bulunmaz. Ancak yangına dirençli yalıtım malzemeleri ile birlikte kullanıldığı zaman mineral yünün geniş alanların yalıtılmasında daha etkili bir sonuç alınır.

Selüloz:

Selüloz en çevre dostu yalıtım şekillerinden biridir. Geri dönüştürülmüş karton, kağıt ve diğer benzer malzemelerden yapılır. Malzemenin kompaktlığı nedeniyle selüloz içerisinde oksijen bulunmaz. Dolayısıyla selüloz, ateşe dayanıklı bir yalıtım şeklidir.

Poliüretan köpük:

Poliüretan köpükler çok iyi bir yalıtım şeklidir. Diğer malzemelere göre daha hafiftir. Bubir yalıtımın bir başka avantajı ise yangına dayanıklı olmasıdır.

Polistiren:                                                                                                                           

Mükemmel bir ses ve ısı yalıtımı sağlayan, su geçirmez  bir köpüktür. Strafor olarak da bilinen ikinci bir türü vardır. Her iki malzeme de performans derecesi ve maliyet açısından farklılık gösterir. Bu köpük yanıcıdır ve ateşe dayanıklı bir kimyasal madde ile kaplanması gerekir.

İç duvar yalıtımı

Bir evin duvarlar nedeniyle mevcut ısısının % 35'i kaybedildiğinden bunu önlemek için yapabileceğiniz her şey daha sabit bir sıcaklık ve daha düşük enerji faturaları demektir. İç duvar yalıtımı da bazı riskler barındırır. Örneğin yalıtım malzemesi doğru yerleştirilmezse veya duvar girintilerini kaplamıyorsa rutubete sebep olabilir.

Zemin yalıtımı

Özellikle soğuk kış aylarında evde rahat ve konforlu bir yaşam sürmek için sıcak zeminlere büyük ölçüde bağımlıyız. Zemin yalıtımı, havayı liflerinde yakalar ve ısı kaybını iletimle birlikte azaltır. Zemin yalıtımı yaptırmanın maliyeti yüksek olsada elde edeceğiniz enerji tasarrufu bu maliyete değecektir.

Isı yalıtımı için yapabileceğiniz diğer basit uygulamalar

Basit ısı yalıtımı için yapabileceğiniz ilk basit yöntem, kapılardaki hava boluklarından gelen havayı önlemek. Özellikle daire kapısının etrafına hava sızıntısını önleyen şerit süngerli bantlardan alabilirsiniz. Isı kaybına neden olan bir diğer şey ise pencereden gelen hava sızıntısıdır. Sızıntıya neden olan çatlaklara uygun macun ve bantlar kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır. Eğer hala eski tip bir pencereniz varsa mutlaka çift cam taktırmanız gerekiyor. Maliyetli gibi gözükse de tasarruf açısından büyük fark oluşturacaktır.

Mikropsi hastalığı nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Mikropsi hastalığı nedir?
Evde dekoratif harf yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Evde dekoratif harf yapımı
 Ofis dekorasyonları

İLİŞKİLİ HABER

Ofis dekorasyonları

BİR YORUM YAPIN 0