Markiz koltuk nedir?

Son dönemlerin vazgeçilmez parçası olan Markiz koltuklar salonlara şıklık katmaya devam ediyor. Sizler için Markiz koltuk nedir detaylı bir şekilde araştırdık.

Markiz koltuklar alçak ve oldukça geniş koltuk anlamına gelir. Markiz koltuklarda arkaya yaslanmanızı sağlayacak bir sırt kısmı bulunmaz. İskelet yapısı genellikle ahşap malzemeden üretilir. Oturak kısmı tercihe bağlı olarak kumaş ya da deri kaplı olabilir. 

MARKİZ KOLTUK ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Markiz koltukların özelliği tek kişilik koltuklara göre daha geniş, 2 kişilik koltuklara göre ise dar olmalarıdır. Zamanla değişen dekorasyon trendleriyle birlikte görüntü ve modelleri de oldukça değişmiştir. Modern dekorasyon anlayışına göre markiz koltukların bazı modellerinde yan taraflarında kollar bulunuyorken bazıları ise bank şeklindedir. Bank formunda olanlar genel olarak 2 kişiliktir ve diğer adıyla puf olarak da bilinirler.

Bank markiz koltuk                                          Klasik markiz koltuk

MARKİZ KOLTUK NERELERDE KULLANILIR?

Bank şeklindeki markiz koltuklar yemek masalarında 2 kişilik oturma yeri olarak kullanılabilmektedir. Yatak odasında yatağın ayak ucunda da bu koltuklardan kullanmak mümkün.

Klasik markiz koltuklar ise daha çok salon ya da oturma odasının köşesinde kullanılır. Klasik markiz koltukların başka bir kullanım alanı ise şifonyerin ya da makyaj masasının önü olabiliyor.

Bez çanta nasıl dikilir?

İLİŞKİLİ HABER

Bez çanta nasıl dikilir?
Cool ev dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Cool ev dekorasyonu nasıl yapılır?
Evde shibori yastık nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde shibori yastık nasıl yapılır?
Evinizin aydınlatması nasıl olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Evinizin aydınlatması nasıl olmalı?

BİR YORUM YAPIN 0