Mobilyalarınızın ömrü nasıl uzatılır?

Sevdiğiniz mobilyaların ömrünü nasıl uzatacağınızı "Yasemin.com dekorasyon ekibi" olarak sizler için araştırdık. İşte, mobilyalarınızın ömrünü uzatacak püf noktalar...

Mobilyalar, evde en temel ihtiyaçtır. Görselliği kadar konforlu ve kullanıma elverişli olması gerekir. Alıştığınız mobilyalardan vazgeçmek ve yenilemek sizi tedirgin mi ediyor?

İşte, mobilyalarınızın ömrünü uzatacak püf noktalar...

Mobilyaları bir yerden bir yere taşırken nazik tutunuz,sürüklemeyiniz

Mobilyalar, titizlikle kullanılması gereken eşyalardır. Olası bir yanlış kullanımda deforme olmasına veya bozulmasına neden olabilirsiniz. Mobilyalarınızı mümkün oldukça taşırken dikkatlice hareket ediniz. Sürükleme yöntemi mobilyaların ömrünü kısaltabilir.

Mobilyaların birbirine bağlı kemik yerlerini düzenli olarak sıkılaştırınız

Mobilyalar, zamanla gevşeyebilir, sürekli olmasa da arada bir kontrol ediniz. Genelde kemik yerlerinden oynamaya başlar, düzenli olarak sıkılaştırarak ömrünü uzatabilirsiniz.

Mobilyaları düzenli olarak temizleyiniz

Mobilyalar kirli bırakıldığı taktirde,herhangi bir çizilme tehlikesine karşı gözle görülme olasılığı azalabilir.Mobilyalarınızı sağlıklı ve berrak görülmesi açısından düzenli olarak temiz tutunuz.

Mobilyaları temizlerken hangi materyal kullandığınıza dikkat ediniz

Mobilyalar temizlenirken türüne,yapısına göre temizlenmelidir.Ahşap,metal,tahta,deri,yün ve bunun gibi çeşitli yapılarda olan mobilyaların temiz kalması için kendi türüne uygun temizleme materyali uygulayarak da ömrünün uzamasını sağlayabilirsiniz.

Mobilyaları güneş ışığına maruz kalmasını önleyiniz

Güneş ışığının yakma ve renk soldurma özelliği olduğundan bir çok eşyaların olduğu gibi mobilyaların da düşmanıdır.Mobilyaları güneş ışığından uzak tutunuz.Bu sayede;hem görselliğinde hem de ömründe bir deforme olmayacaktır.

Mobilyaları rutubetten uzak tutunuz

Rutubet,sağlığa zararlı olduğu gibi eşyaların üzerinde de olumsuz etkisi vardır.Eşyaların çürümesine ve zamanla kullanılmayacak hale gelmesine neden olur.Rutubet alan bir eviniz varsa,duvarlara rutubet yalıtımı yaptırarak biraz da olsa önleminizi alabilirsiniz.

Kaliteli mobilya kullanımına özen gösteriniz

Mobilyaları,ucuz olan yerden almanız yapısının kalitesini düşürecektir.O nedenle,maddi değeri düşük olmayan mobilyaların kullanışlı ve uzun ömürlü olduğu söylenebilir.

Uygun fiyatlı okul alışverişi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Uygun fiyatlı okul alışverişi nasıl yapılır?
İdeal ofis sıcaklığı ne olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

İdeal ofis sıcaklığı ne olmalı?
Evinize yeni bir tarz katacak duvar kağıtları

İLİŞKİLİ HABER

Evinize yeni bir tarz katacak duvar kağıtları
Çok amaçlı kullanılan mobilyalar

İLİŞKİLİ HABER

Çok amaçlı kullanılan mobilyalar

BİR YORUM YAPIN 0