Hygge dekorasyon nedir? Hygge dekorasyon önerileri

Sosyal izolasyonun sağlandığı bu dönemde, evlerinizde olduğunuzdan daha rahat bir ortama sahip olma düşüncesiyle farklı dekorasyon stillerine yönelebilirsiniz. Bu açıdan en uygun olan stil de, geçtiğimiz yılın da en çok dikkat çeken dekorasyon modellerinden olan Hygge olacaktır. Peki Hygge dekorasyon nedir? Hygge dekorasyonda nasıl stiller uygulanır? İşte tüm detaylarıyla Hygge dekorasyon!

Kuzey ülkelerinin dekorasyon adına bilinen en trend stillerinden biri Hygee dekorasyondur. Danimarka'ya ait olan bu dekorasyon stili için, 'mutluluk sanatı' tanımı yapılır. Mutlu anların ön plana çıkartılması gibi bir felsefeye dayanan bu dekorasyonda amaç; daima sadelikten yana olmak ve basit, gösterişsiz bir alan oluşturmaktır. Bu stili ev dekorasyonunda uygularken atacağınız adımlar tıpkı felsefenin dayandığı fikir gibi 'basittir.' Tamamen rahat hissetmenizi sağlayacak aksesuar ve mobilyaları odanızda bulundurun. Teorik açıdan Hygge dekorasyon tarzını sizlere bu şekilde ifade ettik. Öyleyse şimdi pratikten ilerleyip birlikte Hygge dekorasyon stiliyle bir oda tasarlayalım:

HYGGE EV DEKORASYONU

İşe ilk önce mobilyalardan başlayın. Sadelik ve rahatlığı ön plana alıp daha minimalist modeller tercih edin. Örneğin; kaba ve sert olmayan koltuklar, yumuşak minderler, doğallığı yansıtabileceğiniz ahşap yemek masası, zigon, kitaplık ve sandalyeler.

Odaya gereksiz bir kalabalık katacak parçaları kesinlikle bulundurmayın. Mesela, artık modası da geçmiş olan konsollar ve duvarda kalabalık oluşturacak çerçeveler gibi.

Aksesuar konusunda sadece sevdiğiniz objeleri bulundurun. Örneğin; odanın havasını değiştirecek mevsimine uygun bir çiçek ve bir seyahatinizden aldığınız, gördükçe size güzel ve mutlu günlerinizi hatırlatacak bir biblo veya vazo gibi. 

Seçeceğiniz oda renginin yumuşak ve nötr tonlardan olmasına özen gösterin. Sizlere rahatlık ve huzur hissi verecek olan bu renkler; beyaz ve gri tonlarıdır. Bu tonlara açık kahve ve bej gibi renkler oldukça şık bir şekilde eşlik edebilir.

Aydınlatma konusunda olmazsa olmasınız kesinlikle loş ışıklar olmalıdır. Bununla birlikte, mum aksesuarı da Hygge dekorasyon tarzının olmazsa olmaz bir diğer detayıdır. Doğal malzemelerin tercih edildiği dekorasyonda; naturel ahşap, doğal metaller ve mermerler kullanılır.

Yumuşak dokulu ürünler ve peluş ürünler, bu ev dekorasyonu için en ideal parçalar arasında yer alır. Bu ev dekorasyonu için aksesuar olarak, tarçın kabukları ve karanfil taneleri ve şifalı otlar şık duracaktır.

Kavanoz kapağı nasıl açılır? Sıkışmış kavanoz kapağı açmanın 3 kolay yolu

İLİŞKİLİ HABER

Kavanoz kapağı nasıl açılır? Sıkışmış kavanoz kapağı açmanın 3 kolay yolu

BİR YORUM YAPIN 0