Küçük evler için dekorasyon önerileri

Küçük evlerinizi daha verimli bir şekilde kullanmak için çeşitli dekorasyon stillerine yönelebilirsiniz. Ancak basit yöntemlerle bunu sağlamanız mümkün. Sizler için, küçük evlerinizi daha verimli kullanmanızı sağlayacak yolları paylaştık. İşte tüm bilmeniz gerekenler!

Değişen şartlar, yaşam alanları için kabul edilmiş standartların da değişmesine neden olur. Bu standartlardan biri de küçük evler için uygulanan dekorasyonlardır. Küçük evler, dekorasyon açısından en çok zorlayan yaşam alanlarından biridir. Mobilyaların odalara sığmaması, alanların daralması, renklerin etkisiyle oluşan sıkışıklık ve daralma hissi, küçük evlerin yaşadığı en büyük sorunlardandır. Eğer dekorasyonu doğru şekilde gerçekleştirirseniz, küçük evlerinizde bu tarz sorunlar yaşamamış olursunuz. Peki küçük bir evi dekore ederken nasıl adımlar izlemeniz gerekir? Her şeyden önce, evinizin küçük olduğu gerçeğini asla unutmamalısınız. Seçeceğiniz mobilyaların evinizin büyüklüğüne uygun olması gerekir. Aynı zamanda bu sayede gereksiz eşyaları da odalarınıza doldurmamış olur ve hareket alanınızı kısıtlamamış olursunuz.

KÜÇÜK EVLERİ DAHA VERİMLİ KULLANMANIN YOLLARI

Kullandığınız mobilya ve eşyaları, kaba olmayan ve fonksiyonel modellerden seçin. Renk konusunda da koyu değil açık tonları tercih edin. Böylelikle alanlarda daralma olması engellenir. 

Dolap, konsol, vitrin gibi mobilyaları kullanmak yerine raf kullanmayı tercih edinin. Bu da size alandan kazandırır. Rafları hem salonunuzda hem de mutfaklarınızda kullanabilirsiniz. Mutfaklarınızda alandan kazandıracak bir diğer şey ise yemek masalarıdır. Duvara monteli veya açılır kapanır yemek masaları, tam da işinize yarayacaktır.

Renklerin etkisini her zaman aklınızda tutun. Daha ferah ve açık bir alan için açık tonlu renkleri kullanın. Bu renkler arasında beyaz, krem vb. tonlar bulunur. Bu renkler sayesinde, gün ışığını ortama daha fazla yaymayı sağlayabilirsiniz. Bu renkler dışında mavi ve gri gibi tonları da, farklılık kazandırmak için tercih edebilirsiniz.

Küçük evlerin dar görünmesini engellemek için yönelebileceğiniz alanlardan bir diğeri de duvarlardır. Duvarlar sayesinde farklılık oluşturabilmek için renklere yönelmeniz yeterli olacaktır. Odada bulunan aksesuar ve mobilyalara uygun olan renkleri tercih etmelisiniz.

Sadece boyalarla değil, belki demode gelecek fakat duvar kağıtlarıyla aynı etkiyi oluşturabilmeniz mümkün olacaktır.

Tamir çantasının içerisinde hangi aletler olmalıdır? Takım çantası seti içindekiler

İLİŞKİLİ HABER

Tamir çantasının içerisinde hangi aletler olmalıdır? Takım çantası seti içindekiler

BİR YORUM YAPIN 0