Tamir çantasının içerisinde hangi aletler olmalıdır? Takım çantası seti içindekiler

Tadilat çantalarındaki aletler, tamirciye ulaşamadığınız anlarda kısa süreli de olsa arızalı bölge için çözüme kavuşmanızı sağlar.Peki hemen hemen her evde mutlaka bulunması gereken tadilat çantaları içerisinde hangi aletler yer almalıdır? Bir tadilat çantası alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Tadilat çantalarıyla ilgili önemli detayları, haberimiz içerisinde bir araya getirdik.

Takım çantaları içlerinde bulunan alet edavatlar, evlerdeki irili ufaklı tadilat işlerini halletmenizi sağlar. Tadilat çantanızın içerisindeki eşyaları belirlerken, ihtiyaca göre ilerlemeniz doğru olan olacaktır. Peki bir takım çantasında neler olmalıdır? Takım çantasını oluştururken ilk olarak alacağınız malzemelerin kullanımının basit olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sebeple kullanımı karmaşık ve güç gerektiren malzemeler almamalısınız. Örneğin bir tornavida seti yerine aynı işlemi görecek ve daha az yer kaplayacak ve daha kolay bir kullanım sağlayacak olan vidalama cihazlarını kullanabilirsiniz. Bununla birlikte alacağınız ürünlerin kalitesinin iyi ve ömrünün uzun olmasına önem vermeniz gerekir.

Bir takım çantasının en olmazsa olmaz parçası matkaptır. Matkap, çekiç ve çivi ile uğraşmak yerine duvar üzerinde uygun olan ucuyla daha kolay bir işlem gerçekleştirmenizi sağlar. 

TAKIM ÇANTASINDA NELER OLMALI?

Akıtan muslukların sorununu kısa süreli dahi olsa çözebilmek için takım çantalarında muhakkak bulunması gereken parça, ingiliz anahtarıdır. İngiliz anahtarı bu tarz durumlarda, en azından tamirci gelene kadar işinizi kolaylaştırır.

Elektrikle ilgili olan malzemeler, çantada bulunması gereken diğer aletlerdendir. Kontrol kalemleri, kaçak olup olmadığını kontrol etmenizi sağlar. Elektrik bantları ise izolasyon sağlar.Bir tadilatçı kadar hakim ve profesyonel olmasanız da, temel detayları bilerek evdeki ekipmanları kullanmanız sizler için yararlı olacaktır. Her evde bir tadilat çantası muhakkak bulunmalıdır.

Takım çantasında olması gereken diğer aletler şöyledir: Çekiç, karga burun, pense, keski, vida, çivi, dübel, maket bıçağı ve banttır.

Tadilat çantalarının sahip olması gereken en önemli özellikleri, gerekli oaln tüm bu malzemeleri düzenli bir şekilde içinde tutuyor oluşudur. İşinize yarayan aletleri istediğiniz şekilde dizip kullanabilirsiniz.

Farklı boyutları da bulunan alet çantalarında, bölmelerinin fazla olmasına dikkat edin. Bununla birlikte boyut olarak, ev içerisinde yerleştireceğiniz alana uygun olan modelleri seçmenizde de fayda vardır.

Küçük evler için dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Küçük evler için dekorasyon önerileri

BİR YORUM YAPIN 0