İskandinav tarzı rustik dekorasyon nasıl uygulanır?

Evlerde sadeliği ön plana çıkartan İskandinav tarzı rustik dekorasyon, 2020 trendleri arasında yer alıyor. İskandinav tarzı dekorasyonda modernlik ve minimaslistlik akımlarının birleşiminden yola çıkılıyor. Kuzey ülkelerinden ülkemize taşınan rustik dekorasyon hakkında tüm merak edilenleri haberimizde derledik.

Evlere ferahlık ve modernlik üzerine kurulu bir şıklık kazandıran İskandinav tarzı rustik dekorasyon, bulunduğu ortama sade bir görünüm kazandırmayı amaçlamaktadır. 2019 yılının trendi olan retro akımını arka planda bırakan İskandinav tarzı rustik dekorasyon, uygulanması en kolay dekorasyonlardan biri olarak kabul edilmektedir. Bu tarz içerisinde yalnızca duvar, parke ve mobilyalara odaklanmak yeterli olabilmektedir. Uygulama gerçekleştirilirken mobilyaların işlevsel olmasına ve duvar tonunun göz alıcı parlaklıkta olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu tonlar, nötr renkler sınıfında yer almaktadır.

Bir odayı olduğundan daha geniş göstermek için açık renkler tercih edilmelidir. Bu amaçla beyaz ve tonları sıkça kullanılan renklerdendir. Nötr renkler sınıfı içerisinde yer alan beyazın yanında, koyu renkler ailesinin üyeleri olan siyah ve gri yer almaktadır.

Peki İskandinav tarzı rustik dekorasyon evlerde nasıl uygulanır?

İSKANDİNAV TARZI RUSTİK DEKORASYON NASIL UYGULANIR?

Rustik dekorasyonda az eşya kullanılmaktadır. Çünkü amaç mekanı olduğundan daha büyük göstermektir. Rahat ve aydınlık bir ortam oluşturmak için tercih edilen İskandinav tarzı rustik dekorasyonun en belirleyici tonları, kullandığı duvarı dekorasyon içerisinde geri planda tutmakta ve göz yormamaktadır. Sakinlik kazandıran bu renklerle yaşam alanlarında daha dinlendirici bir ortamın oluşturulması sağlanmaktadır. Bu sayede odalar küçük dahi olsa daha geniş bir görünüme sahip olabilmektedir.

Eşyalar için az kullanımın tercih ediliyor oluşu, onların işlevsellik açısından zayıf oldukları düşüncesini ön plana çıkarabilmektedir. Fakat bu yanlış bir algıdır. Çünkü rustik dekorasyonda, az eşyayla fazla işlev sağlamaktır. Yani aynı anda hem koltuk hem de baza olarak kullanılabilen bir koltukla rustik dekorasyon da uygulanabilir alandan da kazanılabilir.

Bu dekorasyon için en önemli alanlardan biri, parkelerdir. Parkeler sayesinde istenilen sade şıklık rahatlıkla oluşturulabilmektedir. Parkelerde beyaz ve gri gibi tonlarla birlikte ara renkler de kullanılabilmektedir.

Geçtiğimiz yıl retro stil dekorasyon ön planda dururken bu sezon için rustik tarzı ön planda durmaktadır. İskandinav tarzın en büyük artısı, nötr renklerin sıkça kullanılıyor oluşudur. Bu sayede, minimalistlik kavramıyla çok rahat birleşebilir. Çünkü nötr renkler bulunduğu ortama tıpkı minimalist akım gibi ferahlık sağlar. 

Besin değerleri yüksek yiyecekler nelerdir? Bezelyenin şaşırtan faydası...

İLİŞKİLİ HABER

Besin değerleri yüksek yiyecekler nelerdir? Bezelyenin şaşırtan faydası...
Mutlaka izlemeniz gereken en iyi fantastik diziler!

İLİŞKİLİ HABER

Mutlaka izlemeniz gereken en iyi fantastik diziler!
2020 trend nikah elbiseleri modelleri! Nikah için en zarif elbise nasıl seçilir?

İLİŞKİLİ HABER

2020 trend nikah elbiseleri modelleri! Nikah için en zarif elbise nasıl seçilir?

BİR YORUM YAPIN 0