Mix and match akımı nedir? Mix and match akımı dekorasyon uygulama

Ev dekorasyonunun yeni trendleri arasında yer alan mix and match akımı, son dönemde oldukça araştırılıyor. Evlerinde yeni bir stil oluşturmak isteyenler mix and match akımının nasıl uygulandığını ve akımın ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki mix and match akımı nedir ve nasıl uygulanır?

Hem dekorasyon hem de modada son dönemin trendleri arasında 'mix and match' akımı yer alıyor. Karıştır ve yakıştır anlamına gelen mix and match, birbirinden farklı tarzları bir araya getirip yeni bir tarzın oluşturulması sağlanır. Herhangi bir kural ya da kalıba bağlı kalmadan, özgür bir stilin oluşturulduğu mix and match akımını uygulamak da oldukça kolaydır. Bu akım sayesinde farklı akımları bir arada kullanıp modern ve özgün bir stil oluşturulabilir. Peki mix and match akımı nasıl uygulanır?

MİX AND MATCH AKIMI NASIL UYGULANIR?

Mix and match akımını uygularken birden fazla stile yönelinebilir. Bunlardan ilki zikzak stilidir. Her desenle rahatlıkla uyum sağlayabilen zikzak desenler, son dönemin popüler trendlerinden olan modern ve pop - art tarzlarını da güçlendirir.

Renk konusunda yalnızca siyah ve beyaz değil, renkli tonlar da kullanılabilir. Puantiye desenler, bu stile en çok yakışan desenlerin başında gelir.

Bu akımı uygularken modern stili ön plana çıkartın. Modern stil, özellikle yaz sezonunda geometrik çizgilerle sağlanabilir. Bu senenin trend desenlerinden olan çizgi desenler, modern stili yansıtır. Ancak daha nostaljik bir stil uygulanmak isteniyorsa, desen olarak çiçekler kullanılabilir.

Mix and match akımı, mutfaklarda da rahatlıkla uygulanabilir. Bu akımı mutfakta uygularken, masa ve sandalyelerin boyutlarına dikkat etmeniz gerekir. Çünkü farklı stiileri alana uygularken masa ve sandalyeler ortak bir takım ürünü olmayacaktır. Bu nedenle seçilen iki ayrı modelin, boyut olarak birbirlerini tamamlaması gerekir.

Bu akımı uygularken eski dekorasyon stilleri yeni akımlarla birleştirilerek salonlarda uygulanabilir. Örneğin ahşap bir yemek masası, İskandinav tarzı bir sandalye birleştirilebilir ya da patchwork desen bir halı ya da yatak odaları için patchwork desen kırlente yer verilebilir.

Yazlık tesettür elbiseler nasıl kombinlenir? 2020 elbise modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Yazlık tesettür elbiseler nasıl kombinlenir? 2020 elbise modelleri

BİR YORUM YAPIN 0