Pamuk kumaş nevresim mi saten kumaş nevresim mi daha kullanışlıdır?

Hem odalara şıklık katan hem de vücut sağlığına etki eden nevresim takımları için son dönemde pamuk kumaş nevresim mi yoksa saten kumaş nevresim mi daha kullanışlıdır sorusu gündemde yer alıyor. Peki iki model arasında en kullanışlı olan hangisidir? Hangi kumaş türü nefes alabilme özelliğine sahiptir? Pamuk kumaş nevresim ve saten kumaş nevresimle ilgili bilinmesi gerekenler haberimizde.

Bilim insanları yaşantının sadece üçte birinin uykuyla geçtiğini belirtmektedirler. İyi alınmış bir uyku gün içerisinde daha zinde olunmasını sağlar. Bunu sağlayabilmek için kullandığınız yorgan, yastık ve yatakla birlikte nevresim takımınızın da  kaliteli olması önemlidir. Sağlıklı malzemelerden üretilmeyen bir nevresim takımı ise kişiyi uyurken rahatsız eder hatta cildinize dahi zarar verebilmektedir. Bu sebeple nevresim takımı alırken şıklığından çok üretildiği malzemeye ve yapısına bakmanız önemli olandır. Çünkü kumaşlarda kullanılan bazı ham maddeler insan sağlığına zarar verebilmektedir.

Yatak odaları için en rahatlatıcı duvar renkleriİLİŞKİLİ HABERYatak odaları için en rahatlatıcı duvar renkleri

Pamuk saten kumaş terletir mi

Pamuk saten kumaş terletir mi

- Özellikle yaz ayları için solmayan ve terletmeyen bir yapıda olmasına dikkat edilmelidir.

- Bunun için en uygun kumaş türü bambu, pamuk ve polyester çeşitleridir.

- Alacağınız nevresim takımının da boyunuzla doğru orantılı olması gerekir.

Nevresim takımlarında kullanılan kumaşlar ve özellikleri şöyledir:

Pamuk saten nevresim kullanışlı mı

Pamuk saten nevresim kullanışlı mı
Pamuklu kumaş, doğal pamuktan üretilir. Nevresim takımları için en çok tercih edilen kumaş türüdür. İnsan sağlığına zarar veren herhangi bir madde içermez. Hava geçirgenliğine sahiptir. Her mevsim için uygundur. Dokuması sık ve ipliği incedir. Bu nedenle de kumaşı yumuşaktır.  Son dönemin trendlerinden olan Ranforce nevresim takımlarına ait ürünlerde de kullanılmaktadır.

Ranforce kumaşlar, son dönemin en çok tercih edilen nevresim takımlarındandır. % 100 pamukla üretilen bir iplik dokumadır. Kumaşı nefes alır ve uzun ömürlüdür. 

İpek saten nevresim takımı kullananlar

İpek saten nevresim takımı kullananlar

Pamuk saten kumaş ne demek

Pamuk saten kumaş ne demek
En çok tercih edilen kumaşlardan bir diğeri de satendir. Saten kumaş, diğerlerine nazaran daha gösterişli bir görünüme sahiptir.  Çok ince ipliklerden üretilir. İnce yapısı kumaşa, yumuşak bir doku katar. Maliyeti yüksek bir kumaş türüdür. Sağlığa herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Diğer kumaşlara nazaran daha serin tutma özelliğine sahiptir. Bu nedenle çoğunlukla yaz aylarında tercih edilir. Kullanımı zor olan kaygan yapılı kumaşlara ipek saten, % 100 pamuktan üretilmiş olanlara ise pamuk saten adı verilir. İpek satenler çok çabuk kırışır ancak pamuk satenler, ütü istemez ve terlemeyi önler. 

Pamuk kumaş nevresim mi saten kumaş nevresim mi daha kullanışlıdır

Pamuk kumaş nevresim mi saten kumaş nevresim mi daha kullanışlıdır

Siyah elbise hangi renk şal uyumlu olur?  Siyah elbiseye yakışacak şal modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Siyah elbise hangi renk şal uyumlu olur? Siyah elbiseye yakışacak şal modelleri
Yeşilçam'ın efsane ismi Hülya Koçyiğit'in yıllara meydan okuyan güzelliği!

İLİŞKİLİ HABER

Yeşilçam'ın efsane ismi Hülya Koçyiğit'in yıllara meydan okuyan güzelliği!

BİR YORUM YAPIN 0