Bazalı yatak mı yoksa karyolalı yatak mı alınmalı?

Yatak odaları konusunda en çok araştırılan konulardan biri, bazalı yatak mı yoksa karyolalı yatak mı sorusudur. Google üzerinden bu konu oldukça sık araştırılıyor ve her 2 yatak modeli hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyorlar. Ancak her ikisi hakkında ayrıntılı bir kıyaslamaya tek bir haber içerisinde sahip olmaları neredeyse imkansız. Bazalı yatak mı yoksa karyolalı yatak mı sorusunun yanıtı yasemin.com'da!

Yeni evlerde odaların metrekareleri, eskiye oranla daha da küçülmektedir. Artık odaları büyük tutmak yerine dairelerin içerisine kullanılmayan eşyaları yerleştirmek için kiler, depo gibi alanlar tasarlanmaktadır. Bu durum, küçük odalar için kullanışlı eşyalar almaya yöneltir. Bu eşyalardan biri de yataklardır. Yatak odalarını yenilerken ya da yeni bir ev dizayn ederken yatak seçimi en çok kararsız bırakan alanlardan biri olur. Satın alınacak olan yatağın baza mı yoksa karyola mı olması konusunda ikileme düşebilirsiniz. Peki bazalar mı daha uygundur yoksa karyolalar mı?

BAZALI YATAKLAR

Artık alan olarak daralmış bu odalar için sadece ihtiyacınız kadar eşya kullanmanız gerekir. Bazalar içerisinde kullanılmayan kıyafetler, yastık, yorgan gibi pek çok eşya yerleştirilebilir. 

Yatak odalarında düzen sağlamak için bazalı yataklar, ideal olan modellerdendir. Bazaların gereksiz ve mevsimsel olarak kullanılmayan eşyaları içerisinde depolaması, daha şık ve ferah bir yatak odası dekorasyonu hazırlanmasına da olanak sağlar. Dar alanları daha geniş tutmak için açık tonlu nevresim takımlarını ve mobilyaları tercih edebilirsiniz. Bazalı yataklarda eskisi gibi tek tip modeller yerine, farklı malzemelerden değişik stillerde modeller üretilmektedir.  

KARYOLALI YATAKLAR

Bazanın tam tersi olarak dekorasyon için zorluk oluşturabilir. Çünkü yere çok yakındır. Bu da temizlik açısından avantajlı bir durum oluşturmaz. Bu nedenle ideal olan modeli, ayaklı karyola modelleridir.

Bu modeller, yatak odası dekorasyonunda bir bütünlük sağlamak açısından da elverişlidir. Bunun sebebi, takım halinde satılan yatak odası modellerinde bazalı yatak bulmanın çok zor ancak karyolalı modellerin bulunmasının ise kolay olmasıdır. Bu nedenle bazı kişiler karyolaların içerisine baza ekletmeyi düşünürler. Fakat bu yanlıştır. Çünkü bunu yapmak yatağa kaba ve çirkin bir görüntü oluşturur ve bazanın takım içerisinde fazlalık olarak durmasına sebep olur. Ayrıca karyolalı yataklar, uygun fiyatlı satışlarıyla da bazalara oranla bir adım öne çıkmaktadır.

 

 

 

karyola modelleri

karyola modelleri

baza modelleri

baza modelleri

En pratik ofis temizliği nasıl yapılır ve nasıl dezenfekte edilir?

İLİŞKİLİ HABER

En pratik ofis temizliği nasıl yapılır ve nasıl dezenfekte edilir?

BİR YORUM YAPIN 0