En pratik ofis temizliği nasıl yapılır ve nasıl dezenfekte edilir?

Koronavirüs döneminde ofis temizliğinde daha dikkatli ve titiz ve kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilmesinin önemi daha da arttı. Her sabah erken saatlerde kalkıp, bütün bir günü geçireceğimiz ofis ortamına rutin hafta içi temizliği tüyoları doğru bir şekilde dezenfekte edilerek yapılmalı. Peki, ofis temizliği nasıl yapılmalıdır? Yorulmadan, ekstra efor sarf etmeden detaylı ofis temizliği nasıl olmalı? İşte yanıtlar

Bütün dünyada yaşanan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tedbirleri doğrultusunda ülkece hijyene daha çok dikkat eder olduk. Evlerde ve işyerlerine zorunlu olarak gittiğimiz için, ölümcül olan hastalığın yayılma hızını azaltmak için birtakım önlemler alarak ofislerde temizliğe ve hijyene dikkat edilmesi gerekiyor. Uzmanlarda ofisler dahil olmak üzere halka açık alanların dezenfeksiyonunu ve kişisel önlemleri alınması gerektiğini vurguluyor. Ofisinizi güvende tutmak ve virüsün yayılma riskini azaltmak için kapsamlı temizlik ve dezenfeksiyon yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları bulunuyor. Kusursuz ve detaylı bir temizlik yapmak için özellikle kullandığınız temizlik malzemeleri ve temizliğe başlamadan önce yapacağınız plan çok önemlidir. Peki ofis temizliği nasıl yapılır, ofis nasıl dezenfekte edilir? Ofis temizliği hakkında tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Ofis içi temizliği nasıl yapılır

Ofis içi temizliği nasıl yapılır

DETAYLI OFİS TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Ofislerde sağlıklı bir çalışma alanı sağlayabilmek için genel temizliğin aksatılmadan son günlerde hayati önem taşıyor. Temel hijyen koşullarının sağlandığı bir ofiste hem çalışanların iş verimi artar hem de hastalıklara neden olabilen mikroorganizmaların personel arasında yayılması büyük ölçüde engellenebilir. Planlı olarak yapılması gereken ofis temizliğinde ilk olarak  personelin dikkatini dağıtmamak açısından çalışma saatlerinin dışında, gerekirse hafta sonu ayarlanıp yapılması gerekir.

Temizliğe başlamadan önce önemli materyallerin kaybolmasını önlemek için masaların üzerindeki tüm eşyalar toplanmalı, dosya, evrak gibi belgeler arşivlenecekse dolaplara kaldırılmalı ve gereksiz malzemeler atılmalıdır. Sonrasında çöpler ve kağıt atık kutuları boşaltılarak alkol veya çamaşır suyu bazlı bir temizleyiciyle dezenfekte etmeniz gerekiyor.

Ofis içi nasıl dezenfekte edilir

Ofis içi nasıl dezenfekte edilir

Ardından ikinci olarak yapacağınız işlemlerden biri masaların ve dolapların tozu temiz bir bez yardımıyla güzelce silip tekrar üstünden geçilmesi gerekiyor. Bunun için yüzey temizleyicisiyle ıslatılmış bir bez kullanılabilir. Sonrasında leke kalmaması için tüm masa ve dolaplar güzel bir şekilde kurulanmalıdır.

Bilgisayar, fotokopi makinesi, faks makinesi, telefon gibi elektronik cihazları ıslak bez yerine kuru bir bezle silme bilgisayarların bozulmaması için daha sağlıklı olur. Bir diğer dikkat etmeniz gereken noktalardan biri elektronik aletlerin hepsini kapalı konumdayken temizlenmeli, su ve kimyasal gibi zarar verecek madde içeren temizleyiciler kullanılmaması gerekiyor.

Ofis temizliği yaparken püf noktalar

Ofis temizliği yaparken püf noktalar

Kapılar deterjanlı temiz bir bezle silin. Silerken en çok dikkat etmeniz gereken yerlerin başlında gelen kapı kolu, portmanto gibi çok sayıda kişinin sürekli temas halinde bulunduğu bölgeler detaylı bir şekilde dezenfekte etmeniz gerekiyor. Temizlik yaparken masa ve dolaplardaki çekmeceleri temizlemeyi unutmayın. 

Sıra pencerelerin temizliğine geldi. Pencereleri temizlemeden önce varsa perdeler hepsini çıkarıp çamaşır makinesinde perde programı atarında yıkayabilirsiniz.

Daha sonra tüm pencereleri cam temizleyicilerle silebilir mikroplardan arındırmak içinde biraz sirke kullanabilirsiniz. Bu işlem camların hep mikroplardan arındıracak he de camların parlamalarını sağlayacaktır. Ayrıca leke kalmaması için mutlaka kuru bir bezle camları silin. 

Ofiste cam temizliği nasıl yapılır

Ofiste cam temizliği nasıl yapılır

Bütün bu işleri yaptıktan sonra sıra zemin temizliğine geldi. Ofis ve bürolarda halı bulunuyorsa ilk olarak yapacağınız şey süpürge makinesiyle güzelce çekmek olacaktır. Zemin kısımda parke veya beton zemin bulunuyorsa mop yardımıyla alın. Zemindeki yabancı maddeler süpürülerek uzaklaştırıldıktan sonra su hazırlanıp içine yer temizleyici koyup ıslak olarak silinmesi gerekir. Islak olarak sileceğiniz için çamaşır suyu katkılı deterjanlar kullanılabilirsiniz. Ardından durulama suyuyla iki kere silmeyi unutmayın. Hızlı bir şekilde kuruması ve deterjandan kaynaklanan kimyasal kokunun uzaklaşması için ofisi iyice havalandırmayı unutmayın.

Ortak kullanım alanlarını temizlerken tek kullanımlık, antibakteriyel temizlik malzemeleri kullanabilirsiniz. Ayrıca mutfak gibi ortak kullanım alanını temizlerken gıda maddeleri açıkta bırakmayın. Tuvaletler temizlenirken kapılar, duvarlar, klozet ve lavabo altları da dahil olmak üzere tüm yüzeyler çamaşır suyu veya alkol içeren dezenfektanlarla detaylı bir şekilde temizleyin.

 

Bazalı yatak mı yoksa karyolalı yatak mı alınmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Bazalı yatak mı yoksa karyolalı yatak mı alınmalı?
Duygu Özaslan'ın giydiği eşofman takımının markası ne? Pangaia Rubia eşofman

İLİŞKİLİ HABER

Duygu Özaslan'ın giydiği eşofman takımının markası ne? Pangaia Rubia eşofman
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0