Modern koltuk kumaşı seçerken dikkat edilmesi gerekenler! En kullanışlı koltuk kumaşı

Koltukların uzun süreli bir kullanım yapısına sahip olması gerekir. Bu nedenle kullanılan kumaşlar dayanıklı olmalıdır. Bu bilgiye sahip olan birçok kişi, en iyi koltuk kumaşı hangisi sorusunun yanıtını arıyor. Peki hangi kumaşlar kullanım açısından en uygun olandır? Modern koltuklar için kumaş önerilerini sizler için derledik.

Koltukları dayanıklı hale getiren, üretim sırasında kullanılan ahşap ve sünger malzemeleridir. Bu malzemelerin kalitesi, koltuğun ömrünü de uzatmış olur. Bu, tüketici açısından olumlu bir durumdur. Ancak sadece kullanılan malzemeler değil, seçilen kumaşları da koltuğun kullanım ömrünü uzatmak konusunda etkilidir. Bir koltuğun satın alınması sürecinde tüketici 2 malzemeden etkileniyor. Bunlardan biri sünger diğeri ise kumaştır. Bu malzemelerin kullanım sırasında vereceği rahatlık, tüketici için önemlidir. O nedenle seçilen kumaşın özelliklerine hakim olunması gerekir. Bu özellikle modern koltuk modellerinin alışverişi için önemli bir faktördür. Peki koltuk kumaşı seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? 

Doğru bir alışveriş yapılabilmesi için kumaş türlerini ve özelliklerine iyi hakim olunması gerekir. İşte koltuk kumaşları ve haklarında bilinmesi gerekenler:

KOLTUK KUMAŞLARI VE ÖZELLİKLERİ

 KETEN KOLTUK KUMAŞLARI

Koltuklarda en çok kullanılan kumaş türüdür. Kullanımı sırasında esner. Oluşabilecek aşınmalara karşı yüksek derecede direnç gösterir. Toz tutmaması ve güneşe karşı dayanıklı olması nedeniyle de ev hanımların gözdesidir. Ömrü uzun olan kumaşlardandır.

 

 

DERİ KOLTUK KUMAŞI

Çoğunlukla ofis mobilyaları için tercih edilen deri kumaşlar,  tıpkı keten kumaşlar gibi en çok tercih edilenler arasındadır. Model olarak chester koltuklara yakıştırılan deri kumaşlar, yaz aylarında uzun süreli oturmalarda terletme sorunu yaşatır. 

Uzun ömürlü kumaşlar değildirler. Çünkü çatlama yapabilir aşınabilir. Ayrıca üzerinde kullanılan boya bir zaman sonra atabilmektedir.

NUBUK KOLTUK KUMAŞI

Deri kumaştır ve işlenmiştir. Kadifemsi bir yapıya sahiptir. Deri koltukların çoğunlukla ofis ortamlarından kullanılmasından dolayı, bu kumaş türüne bir alternatif olarak görülmektedir. Daha spor ve modern bir hava oluşturur. Ev mobilyalarında da tercih edilebilir.

TAY TÜYÜ KOLTUK KUMAŞI

Yumuşak bir dokuya sahiptir ve bununla birlikte tüylüdür. Hem ev hem de ofis mobilyalarında sıkça tercih edilmektedir. Tüyleri hareket edip farklı yönlere yatabilmektedir. Bu özelliği nedeniyle rengi üzerinde doğal yollarla geçiş sağlayabilmektedir.

Alışveriş sırasında tasarruf etmenizi sağlayacak yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Alışveriş sırasında tasarruf etmenizi sağlayacak yöntemler
2020 ev dekorasyonunda sonbahar modası

İLİŞKİLİ HABER

2020 ev dekorasyonunda sonbahar modası

BİR YORUM YAPIN 0