Salonlar için en şık dekoratif aydınlatma dekorasyonu önerileri

Günümüzde evlerde avizeler yerine daha çok dekoratif aydınlatmalar tercih ediliyor. Bu aydınlatmaların dekorasyonu kolaydır ve odalara modern bir görünüm kazandırırlar. Peki aydınlatma dekorasyonları için nasıl dekorasyon uygulanabilir. Sizler için derledik.

Salon aydınlatmalarında son dönemlerde dekoratif aydınlatmalar tercih ediliyor. Şatafatlı ve lüks avizeler yerine, sade ve göz yormayan aydınlatmalar kullanılıyor. Avizeler aydınlatmalar açısından iyidir ve salona modern bir görünüm kazandırır.  Ancak avizelerin dekorasyon açısından zorlayıcı tarafları bulunur. Örneğin avize kullanacaksanız öncesinde hangi yerde kullanacağınız ve oda dekorasyonunu belirlemeniz gerekir. Ama dekoratif aydınlatmalar için böyle bir şey yapmanıza gerek yoktur. Çünkü bu aydınlatmalar her ortama rahatlıkla uyum sağlayıp yerleştirilebilir.

Avizeleri merkez noktasına koymanız gerekir. Ancak dekoratif aydınlatmalar da böyle bir zorunluluk da gerekmez. Peki dekoratif aydınlatmalar için nasıl dekorasyonlar uygulanabilir? 

AYDINLATMA DEKORASYONU ÖNERİLERİ

Son dönemlerde salonlarda en çok spot aydınlatmalar tercih ediliyor. Bu lambalar küçüktür ve göz yormazlar. Bu nedenle salonlarla birlikte mağazalarda da sıkça kullanılır.

Salonunuza yerleştireceğiniz aydınlatmayı hiçbir zaman merkeze yerleştirmemeniz gerekir. Bu aydınlatmaları göz yormayan kısımlara konumlandırmanız gerekir. Spot aydınlatmalarla birlikte en çok kullanılan diğer aydınlatmalar Led ışıklardır. Onlar da küçük aynı zamanda incedirler. Bu nedenle salon dekorasyonu için idealdirler.

Son zamanlarda farklı bir tasarım olarak sarkıt aydınlatmalar da dikkat çekiyor. Bu lambalar, diğerlerine oranla daha fazla aydınlık sağlar. Aynı zamanda dekorasyonda daha iddialı bir hava oluşturur. Bunlar dışında farklı dekoratif stildeki aydınlatmalar da, özellikle duvar dekorasyonuna ayrı bir renk katar. Spor mobilyalar için ideal olan bu tarz aydınlatmalar, oturma odaları için idealdir.

Pantone 2020 sonbahar/kış renkleri

İLİŞKİLİ HABER

Pantone 2020 sonbahar/kış renkleri

BİR YORUM YAPIN 0