Köşe koltuk takımı mı yoksa oturma grubu mu daha avantajlıdır?

Salon ve oturma odaları için alışveriş yaparken koltuk seçiminde çelişkiye düşülebiliyor. Köşe koltuk mu daha iyidir yoksa oturma grubu mu sorusunun yanıtının iyi bilinmesi gerekiyor. Peki bu sorunun doğru yanıtı nedir? Köşe koltuk ve oturma gruplarının avantaj ve dezavantajları nelerdir? Sizler için araştırdık.

Ev dekorasyonu konusunda alışveriş yaparken ikileme düşüren bazı durumlar oluşur. Bunlardan biri oturma grubu mu yoksa köşe takımı mı almak daha doğrudur sorusudur. Salon ve oturma odalarında kullanılan koltuk takımları, evin dekorasyon havasını tümüyle değiştirir. Doğru seçilecek bir mobilya, bambaşka bir dekorasyon kimliğinin oluşmasını sağlar. Alışveriş sırasında sizi bu konuda zorlayan durumları ortadan kaldıracak karşılaştırma önerilerini derledik. Peki köşe koltuk takımı mı yoksa oturma grubu mu?

Köşe kotluk takımı ve oturma grubu seçimi yaparken öncelikle avantajları daha sonra dezavantajları bilmeniz gerekir. Bu avantaj ve dezavantajlar nelerdir?

KÖŞE KOLTUK TAKIMI AVANTAJLARI

Köşe takımlarının en büyük avantajı, küçük ölçülü odaları büyük gösteriyor oluşudur. L koltuk şeklinde olduğu için odaların tamamını kaplar. Yanına konulacak bir berjer ile şıklık kazanmış olur. Bu koltukların bir diğer avantajı, modern bir görünüm kazandırmasıdır.  

 

KÖŞE KOLTUK TAKIMI DEZAVANTAJLARI

Bu koltukların en kötü özellikleri, kalabalık misafirleri kaldıramıyor oluşudur. Eğer kalabalık aileye sahipseniz bu koltuklar sizin için avantajlı olmayacaktır. Çünkü alan darlığı yaşatır ve bu sebepten aynı odaya başka bir koltuk koyamazsınız.

OTURMA GRUBU AVANTAJLARI

Çoğunlukla 2'li ve 3'lü olarak grup şeklinde satılan oturma grupları, dekore etmesi en kolay mobilya parçalarındandır. Oturma grupları l koltuklarına kıyasla avantajlıdır. Çünkü kalabalık grupları kolaylıkla ağırlayabilirsiniz. Bu parçaların bir diğer avantajıysa, temizlik işleminde yer değiştirme vs. gibi durumların kolaylıkla yapılabilmesidir. Ve her yere de rahatlıkla konumlandırılabilir.

OTURMA GRUBU DEZAVANTAJLARI

Oturma gruplarının dezavantajıysa yeni evli çiftlerin pek tercih etmemesidir. Klasik bir görünüme sahip olması bunun en büyük sebebidir. Bunun dışında eğer ev küçükse alan darlığı oluşturur. Bu nedenle çok parçalar yerine tekli parçalar kullanılır. Ve oturma grupları tercih edilmez.

2020 kabartma tavan modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2020 kabartma tavan modelleri
Vatka nedir? Yeni sezon vatkalı tişört modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Vatka nedir? Yeni sezon vatkalı tişört modelleri
Tutku dolu maviliğin ortasında Elve Luxury ışıltısı!

İLİŞKİLİ HABER

Tutku dolu maviliğin ortasında Elve Luxury ışıltısı!

BİR YORUM YAPIN 0