Beyaz renk ile yatak odası dekorasyonu önerileri

Beyaz renk, küçük ve dar odaları geniş ve aydınlık göstermek konusunda büyük yarar sağlar. Ancak çabuk kirleniyor algısı sebebiyle, tercih konusunda çelişkiye düşürebiliyor. Peki beyaz renk ile dekore edilecek bir yatak odası için bilinmesi gerekenler nelerdir? Beyaz renk ile hangi renkler uyumludur? İşte yanıtı.

Yatak odaları için kış aylarında beyaz renk dekorasyon daha çok tercih edilir. Çünkü kış aylarında odalar güneş görmez ve karanlık bir hava oluşur. Bunu önlemek için dekorasyonda açık renk kullanımı önemlidir. Bu sayede odalara aydınlık bir görünüm kazandırılır. Son zamanlarda beyaz renk, yatak odası dekorasyonu için tercih edilen en popüler tondur. Ancak birçok kişi beyaz renk seçimi konusunda çelişkiye de düşebilmektedir. Bunun nedeni beyazın kullanım alanındaki risk, avantajlı olup olmadığı gibi sorulardır. Sizler için beyaz renk ile hazırlanacak bir yatak odası için bilinmesi gereken tüm detaylara yer verdik:

  • Beyaz renk için çoğunlukla canlı renkler tercih edilir.
     
  • Canlı renkler odalara enerji katar.
     
  • Bu renkler ana merkezde değil ara renk olarak kumaş, aksesuar, halı ve perdelerde kullanılır.
     

Yatak odası ne renk olmalı? Yatak odaları için en rahatlatıcı duvar renkleriİLİŞKİLİ HABERYatak odası ne renk olmalı? Yatak odaları için en rahatlatıcı duvar renkleri

BEYAZ YATAK ODASI DEKORASYON ÖNERİLERİ

Beyaz renk, yatak odalarında modern, hafif ve ferah bir oda dekorasyonu görünümü oluşturur. Kolay kirlenebilmesi kullanım açısından zor bir renk olmasına neden olur. Renk uyumu açısından farklı renklerle birleştirilebildiği gibi tek başına da rahatlıkla kullanılabilmektedir. 

Beyaz ile uyumlu olan renkler sırasıyla şöyledir:

- Beyaz renk ile uyumlu olan tonlardan biri turuncudur. Bu rengi aksesuarlarda ve nevresim takımları gibi tekstil ürünlerinde kullanabilirsiniz.

- Turuncu, beyaz ile birleştiğinde odaya enerji katar.

- Sadece parlak renkler değil koyu tonlar da beyaz ile uyum sağlar. Bunlardan biri gridir. Bu rengin en önemli özelliği, kullanıldığı odada etkileyicilik kazandırır. 

- Ev tekstili ürünlerinde sıkça olmasa da gri renk de kullanılmaktadır. Ev tekstili ürünlerinde gri renk, beyaz ve siyah renk beraber kullanılabilmektedir.

- Gri ve beyaz kullanımında aksesuarlar için parlaklık kazandırmak adına gümüş renk tercih edilebilir.

- Beyaz odalara aydınlık ve ferahlık katar ancak oda güneş alıyor da olabilir. Böyle bir durumda, duvarları açık gri renge boyayabilirsiniz.

BEYAZ RENK MOBİLYALAR NASIL KULLANILIR?

Beyaz renk ağırlıklı yatak odaları için dikkat edilen bir diğer ayrıntı, mobilyaların kullanışlı olup olmadığıdır. Beyaz riskli bir renktir. Ancak her koşulda en kullanışlı renk beyazdır.

- Beyaz mobilya; küçük ve dar yatak odaları için büyük bir avantajdır. Çünkü aydınlık etki sağlayarak, dar ve karanlık ortamdan uzaklaştırılır.

- Beyaz mobilyalarda gardıropların aynalı olması da derinlik ve genişlik etkisi açısından önemlidir.

Yeni evlenenler için yatak odası dekorasyonu önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Yeni evlenenler için yatak odası dekorasyonu önerileri
Sirkeci nereye bağlıdır? Sirkeci'de çekilen diziler! Sirkeci'de gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Sirkeci nereye bağlıdır? Sirkeci'de çekilen diziler! Sirkeci'de gezilecek yerler

BİR YORUM YAPIN 0