Yatak odası ne renk olmalı? Yatak odaları için en rahatlatıcı duvar renkleri

Duvar renkleri, insan psikolojisi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Her oda için kullanım amacına uygun renkler seçilmelidir. Doğru seçilmiş bir renk, vücudun daha dirençli olmasına ve kaliteli bir uyku geçirmenizi sağlar. Bu sebeple yatak odaları için en rahatlatıcı renkleri seçmelisiniz. Peki en rahatlatıcı duvar renkleri hangileridir? Yanıtı haberimizde.

Yatak odaları, günün tüm yorgunluğunu atıp kendinizi daha dirençli hissetmenizi sağlayan odalarınızdır. Uyuyup dinlendiğiniz bu odalarınızda iyi bir yatak kadar, size ferahlık ve rahatlatıcı bir his uyandıran renklere de sahip olmanız ruh ve beden sağlığınız açısından önemlidir. Yatak odalarınızın duvarları için rahatlatıcı his veren renkleri kullanmanız doğru olandır. Bu renkler yaşam ve uyku kalitenizin yükselmesini de sağlar. Güne enerjik başlamanızı olanak tanıyan bu renkler, psikolojinize de olumlu yönde etki eder. Ancak renk seçiminde bulunmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır:

Tek kişilik yatakların ölçüleri nasıl olmalı? Tek kişilik yatak modelleri 2021İLİŞKİLİ HABERTek kişilik yatakların ölçüleri nasıl olmalı? Tek kişilik yatak modelleri 2021

  • Bahar ve yaz aylarında beyaz renk daha çok tercih edilir. Beyazı kullanırken aşırıya kaçmayın. Ortalama ve göze çok batmayacak şekilde kullanıp ortalama bir aydınlatma etkisi oluşturun. 
     
  • Bu dönemde açık renkleri sadece tekstil ürünlerinde değerlendirin. Aksesuarlarınızda koyu renkleri kullanıp denge oluşturun.
     
  • Kullanacağınız canlı renkler arasında yeşil ve mavi dışında mor ve eflatun gibi biraz koyu olan renkleri seçebilirsiniz. Bu renklerin vereceği hareketlilik ve dinginlikten faydalanabilirsiniz.
     

Yatak odaları için rahatlatıcı renkler şöyledir:

RAHATLATICI RENKLER VE ÖZELLİKLERİ

- YEŞİL: Doğayı temsil eden yeşil renk, kişilerde kaygının azalmasını sağlar. Sakin ve sessiz bir ortamın oluşmasına olanak tanır. 

- MAVİ: Göğü temsil eden bir renktir. Gökyüzü mavisinin sahip olduğu ferahlık hissinin odalarınıza taşınmasını sağlar.

- PEMBE: Her ne kadar çoğunlukla kadınların/ genç kızların sevdiği bir renk olarak kabul edilse de, pembenin özellikle çocuklar için büyük psikolojik etkisi bulunur. Yatıştırıp sakinleştirmek için ideal olan pembe, sükuneti ve huzuru temsil eder.  

- BEYAZ: Saflığı, tazeliği, huzur ve berraklığı simgeler.

- MOR: Pembeyle benzer şekilde barışı ancak bunun yanında gücü temsil etmektedir. Her iki yönünü de elinde bulundurarak bir denge oluşturabilmektedir. Bu denge sayesinde de iç huzurun sağlanmasını başarır.

- GRİ: Koyu renkler içerisinde sakinleştirici etkiye sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Beyaz renk ile uyumludur.

- SARI: Enerji ve aydınlık katar. Dinamik bir renktir.

- KAHVERENGİ: Doğayı temsil etmektedir. Güç, güven ve irade duygularını simgeler. Beyaz ve krem renkleriyle uyumludur. Ferahlık hissini pekiştirir.

YATAK ODALARI İÇİN RAHATLATICI DUVAR RENKLERİ

Yatak odaları için açık renk tonları kullanmanız idealdir. Bu renklerin başında; beyaz, açık krem ve bej renktir. Bu renklerle kombin yapmak isterseniz açık ve gök mavi tonlarını kullanabilirsiniz.

YATAK ODALARINDA BEYAZ RENGİ MOBİLYALARDA KULLANIN

Beyaz rengi sadece duvarlarda değil mobilyalarda da kullanabilirsiniz. Beyaza ağırlık vermeniz, rahatlık ve huzur hissiyatını sağlamanızı kolaylaştırır. 

BEYAZLA UYUMLU RENKLER

Beyaz; pastel ve kahve tonlar ve koyu renk olarak kırmızı ile uyumludur.

Papatya nasıl yetiştirilir? Saksıda papatya bakımı! Papatya çiçeği özellikleri ve faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Papatya nasıl yetiştirilir? Saksıda papatya bakımı! Papatya çiçeği özellikleri ve faydaları
Gözlükçüler açık mı? Nöbetçi gözlükçüler saat kaça kadar açık? Kapanmada gözlükçüler açık mı

İLİŞKİLİ HABER

Gözlükçüler açık mı? Nöbetçi gözlükçüler saat kaça kadar açık? Kapanmada gözlükçüler açık mı

BİR YORUM YAPIN 0