Yemek odalarına yenilik kazandıracak birbirinden şık dekorasyon önerileri

Evler için salonlar kadar yemek odalarının dekorasyonu oldukça önemlidir. Çünkü yemek odalarının da rahatlığı ve şıklığının ön planda olması gerekir. Sizler için yemek odalarınıza yenilik katmanızı sağlayacak, şık dekorasyon önerilerini derledik.

Yemek odaları, bütün aileyi bir araya getirme misyonunu yüklenmektedir. Ailelerin bir araya gelip mutlu vakitler geçirdikleri yemek odaları için modern ve farklı dekorasyonlar uygulayabilirsiniz. Yemek odalarında kalabalık ve karışıklık bir görünümden uzak durmanız doğru olandır. Bu görünümü, duvar rengini değiştirip küçük aksesuar yenilemeleri ve kullanılacak masa örtüsüyle sağlayabilirsiniz. Ancak öncelikle yemek masası mobilyanızın, yerleştireceğiniz odayı darlaştırmamasına dikkat etmeniz gerekir. Odanın dar olması, duvar rengi ve aksesuar ve masa örtüsü seçiminde de etkili olur. Peki yemek odası dekorasyonunda nasıl yeniliklere gidilebilir?

YEMEK ODASI DEKORASYON ÖNERİLERİ

Günümüzde yemek masaları için artık masa örtüleri tercih edilmiyor. Ancak yemek odalarında yenilik kazandırmak için masa örtülerinin etkisi azımsanmayacak kadar yüksektir. Masa örtüleri için, çiçek desenli ve parlak renkli modelleri tercih edebilirsiniz. Bu modeller, lekelerin gizlenmesini de sağlar. 

Duvar renkleri, bir odanın dar veya geniş görünmesini etkiler. Geniş ve modern bir görünüm kazandırmak için, açık tonlar kullanmayı seçin. Boya yerine duvar kaplaması da kullanabilirsiniz. Kaplamada, duvarın yalnızca üst yarısını kaplamayı seçebilirsiniz. 

Açık renkler, odaların daha geniş ve modern görünmesini sağlar. Ancak bu renkler aynı zamanda, çok kolay kir tutup gösterdikleri için riskli tonlar grubuna da girer. Örneğin klasik bir beyaz, bu renklerin başında gelmektedir.

Daha modern ve kir göstermeyen bir görünüm için, parlak renkleri kullanmanız daha doğru olacaktır. Ancak beyaz etkiden yararlanmak tercihiniz olan ise, beyaza yakınlığıyla da bilinen griyi kullanabilirsiniz.

Parlak renkleri, sandalye ve aksesuar ürünlerinde de kullanabilirsiniz. Sandalyeler için pembe, mor ve sarı gibi renkleri, akseuarlarda ise turkuaz vb. tonları kullanabilirsiniz.

Aksesuarlar konusunda aynalar, ilk tercihiniz olabilir. Aynalar, hem odaya bir derinlik algısı katar hem de farklılık kazandırır. Aynaların önüne yerleştirilecek dekoratif mumlar ya da çiçekler, özellikle akşam yemekleri için şık bir görünüm sağlar.

Jean kombinlerle gündelik kış kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

Jean kombinlerle gündelik kış kombinleri

BİR YORUM YAPIN 0