Mürdüm renk ile uyumlu dekorasyon renkleri

Mürdüm, koyu bir renk olmasına dekorasyonda sağladığı şık ve gösterişli görünümle kullanıcıların ilgisini çekiyor. Mürdüm, lüks bir görünüm için en ideal dekorasyon rengidir. Mürdüm rengini kullanırken, uyumlu renkleri bilmeniz gerekir. Peki mürdüm renk ile dekorasyonda uyumlu renkler nelerdir?

Soğuk kış günlerinde ev dekorasyonunda genellikle sıcak ve koyu tonlar tercih edilmektedir. Mürdüm rengi de, bu tonlar arasında yer almaktadır. Zengin bir görüntü oluşturan bu renk, ortama lüks dekorasyon havası da katar. Kadife, saten ve süet gibi mobilya kumaşları için daha çok tercih edilen mürdüm renginin, odada kullanılan diğer renklerle uyumlu olması gerekir. Çünkü mürdüm ağır bir renk olduğu için her renkle uyumu yakalamakta zorlanabilmektedir. Ancak eğer mürdüm rengini kesinlikle kullanmak niyetindeyseniz, duvar rengini mürdüme göre belirlemeniz doğru olandır. Eğer bu rengi, aksesuar ve mobilyalarda kullanacaksanız da rengi daha iyi yansıtabilmek için gösterişli mobilyaları tercih edin. Kullandığınız alan koltuk takımlarınız ise diğer parçalarda da mürdüm veya açık renkleri kullanmalısınız.

Mürdüm rengi koltuk takımları, dekorasyon esnasında en çok tül perde ve halılar ile uyumu yakalar. Tül perdelerde seçeceğiniz renk mürdüm ve beyaz olmalıdır. Fakat halılar için farklı renk seçenekleri bulunmaktadır. Bu renkler sırasıyla şöyledir:

MÜRDÜM RENGİ KOLTUĞA UYGUN HALI RENKLERİ

- Gri: Gri renk, insanların en rahat fark edip algıladığı renklerden biridir. Hareketsiz bir renk olan gri, kişiye rahatlık ve sakinlik hissi de verir. Bu nedenle, ciddi ortamlarda gri renk tercih edilir.

- Sütlü Kahve: Sütlü kahve, kahvenin en açık tonlarından biridir. Koyuluğu nedeniyle az kullanılan kahve yerine bir alternatif olarak kullanılabilmektedir.

MÜRDÜM RENGİ DEKORASYON ÖNERİLERİ

2 haftada 5 kilo verdiren yoğurt salatası! Yoğurt ve salata diyeti nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

2 haftada 5 kilo verdiren yoğurt salatası! Yoğurt ve salata diyeti nasıl yapılır?
Sonbahar/kış moda trendleri belli oldu! İşte 2021 kış modası

İLİŞKİLİ HABER

Sonbahar/kış moda trendleri belli oldu! İşte 2021 kış modası
Bolu'da  günübirlik tatilde gezilip konaklanabilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Bolu'da günübirlik tatilde gezilip konaklanabilecek yerler

BİR YORUM YAPIN 0