Temiz ve şık gösteren koltuk örtüsü modelleri

Koltuklarınız fazla kullanım sebebiyle bir süre sonra yıpranmaya başlayabilir. Bunu önleyebilmek koltuk örtülerini tercih edebilirsiniz. Peki koltuk örtüleri nedir ve özellikleri nelerdir? En sık kullanılan koltuk örtüleri nelerdir? İşte hem temiz tutacak hem de şık gösterecek koltuk örtüsü model önerileri.

Koltuklar, salon ve oturma odalarının en önemli parçalarındandır. Bu nedenle tarzı kadar görünümü de önemlidir. Koltukların estetik bir duruşa sahip olmaları için hem temiz hem de şık bir kumaşa sahip olması gerekir. Ancak koltuklar çok kullanımdan dolayı bir zaman sonra yıpranabilmektedir. Bunu önlemek için koltuk örtülerini kullanmanız yeterli olacaktır. Koltuk örtüleri, koltuğun kendi kumaşının zarar görmesine engel olur. Kolaylıkla da yıkanabilen bu kumaşlar, eski bir koltuğa yeni ve modern bir görünüm oluşturulmasını da sağlayabilmektedir. Bu kumaşlar için uygulanan tasarımlar genellikle azdır. Ya koltuğun üstüne tamamen geçirilir ya da geçirilmeden sadece örtü olarak kullanılır. Peki bu koltuklar üzerinde hangi tasarım modelleri kullanılır?

EV MODASI TASARIMLI KOLTUK ÖRTÜSÜ

En sık kullanılan örtülerdendir. Çünkü polyester olan bu örtü, çizilme ve dökülme gibi en sık karşılaşılan sorunların önlenmesini sağlamaktadır. Sadece koltuklara değil odada bulunan sandalyelerin yüzeylerinde de kullanılabilmektedir. Makinede yıkılması oldukça kolaydır.

KAYMAYAN KUMAŞ TÜRÜ

Koltukları aşırı kullanılan, evinde küçük çocuğu olanlar için ideal kumaş örtüsüdür. Çünkü bu kumaş, kaymaz. Bunu, üretiminde kullanılan kaymaz malzemelerle sağlar. Bu kumaş türü de sandalyelerde kullanılabilmektedir. Temizlenmesi de kolaydır.

 

 

 

PATCHWORK ÖRTÜ

Genellikle cheaster koltuklarda kullanılan bu örtü, ortama modern bir görünüm katar. Koltuğun bütününe örtülen ve onu yıpranmaya karşı korur. Yıkanması oldukça kolay olan bu örtü, tasarımında farklı renklerin bir arada kullanılması gibi farklı stilleri de üzerinde barındırmaktadır.

ESNEK KOLTUK ÖRTÜLERİ

Bu örtü de Polyester'den üretilmektedir. Yıkanması en kolay kumaş türüdür. Esnek olmasından dolayı, koltuğa rahatlıkla yerleştirilebilir. Üretimi sırasında Patchwork örtünün aksine farklı renkler bir arada kullanılmaz, ancak tek renk olmasına rağmen ortama zengin bir görünüm kazandırabilir. 

DESENLİ KOLTUK ÖRTÜSÜ

Polyester ve Spandex'ten üretilen bu kumaş türü, mobilyaları çizilme ve dökülmeden korumaktadır. Bu kumaşlarda odaya hakim olan renk ve desenlere yer verilebilmektedir. Bu yüzden diğer adı da ev modası tasarımı taşıyan koltuk kumaşıdır. Bu kumaşlar da makinede yıkanabilmektedir.

SÜET KOLTUK ÖRTÜSÜ

Rahatlığın ön planda tutulduğu ev dekorasyonlarında kullanılan süet koltuk kumaşı, rahatlığın dışında modern bir görünümün oluşmasını da sağlar. Çok kolay sökülüp takılabilmektedir ve yıkanması da kolaydır.

2020 – 2021 Kadife modası! En güzel kadife kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

2020 – 2021 Kadife modası! En güzel kadife kombinleri
2020 yılının en popüler kadın oyuncuları

İLİŞKİLİ HABER

2020 yılının en popüler kadın oyuncuları

BİR YORUM YAPIN 1

Mevlüt 1 yıl önce

Koltuk örtüsü almak istiyorum sitenizde gördüm nasıl alabilirim alamadım