Evlerinizi dergilerdeki gibi dekore etmenin yolları

Evlerinizi tıpkı dergilerde gördüğünüz örnek evler ve ünlülerin evleri gibi dekore etmeniz mümkün. Bunun için basit ve kolay birkaç uygulamayı denemeniz yeterlidir. Sizler için, evlerinizi dergilerdeki gibi dekore etmenizi sağlayacak önerilere yer verdik.

Herkes evlerinde alışılmış bir tarzın dışında, hayranı olduğu isimlerin evlerine benzer dekorasyonlar da uygulamak ister. Günümüzde birçok dergide, ünlü isimlerin evlerine konuk oluyoruz konseptli röportaj çalışmaları yayınlanıyor ya da bu evlerden esinlenerek hazırlanan dekorasyon önerileri sunuluyor. Daha doğal ve yormayan tarzların seçildiği bu dekorasyonlar, ev içerisinde lüks bir görünümün de oluşmasını sağlar. Çoğu insan bu dekorasyonların evlerde uygulanmasının zahmetli ve külfetli bir iş olduğunu düşünse de, aslında oldukça kolaydır. Peki evlerinizi tıpkı dergilerde yer alan evler gibi nasıl dekore edebilirsiniz? İşte yanıtı... 

Seçeceğiniz mobilyalarda dikkat çekiciliğe önem verin. Daha gösterişli koltukları seçmeniz doğru olandır. Ancak eviniz bu mobilyalar için uygun olmayabilir ya da siz spor tarzı benimsiyor olabilirsiniz. O halde değişimi, bu etkiyi kumaşlar ile sağlama yoluna gidin. Bu kumaşlar arasında yumuşak, deri, kadife ve keten yer almaktadır. Bu sayede havalı bir görünüm oluşturmuş olursunuz. Eğer alan darlığı yaşıyorsanız tekli bir koltuk ile hem odanın merkez noktasına yerleştireceğiniz bir L koltuk ideal olacaktır.

Bu da bir imkan meselesi olmakla birlikte, oturma odanızla yemek yeme alanınızı ayrı tutmayı tercih edin. Ya da salonunuz bunun için müsaitse oturma alanında ayrı bir bölüm özelliği vermek için koltuklarınızdan birini yemek masasının biraz uzağından, ön kısıma doğru yerleştirebilirsiniz.

Örneğin;

Ya da böyle bir dekorasyon yerine kullanım alanlarında farklı aksesuarlar ve tasarımlar deneyin. Mesela halı desenlerini farklı tutun. Farklı bir alana girme hissini oluşturmuş olun.

FONKSİYONEL ÜRÜNLER KULLANIN

Bir evde sadeliği oluşturan en önemli unsurların başında artık fonksiyonel ürünler gelmektedir. Örnek olarak sunulup tanıtılan evlerin içerisinde bu kadar az eşyanın bulunmasının sebebi de budur. Aynı anda hem yatak hem de depolama alanı olabilen yataklar ile oturma grubu olmak haricinde yatak ve baza olarak da kullanılabilen koltuklar, her zaman için avantaj sunar. 

DAHA ZENGİN GÖRÜNÜMLÜ BİR YATAK ODASI

Yatak odaları için salonlar gibi iddialı bir görünüm tercih edilir. Bunu sağlamak için de deri, kadife ve keten gibi kumaşlar kullanılır. Bir zenginlik belirtisi olarak da görülen kadife kumaş, bu amaçla tasarlanan bir dekorasyon için idealdir. Bir dekorasyonu ihtişamlı yapan bir başka detay ise aydınlatmalardır. Kristal avizeler her ne kadar '90'lar dekorasyonu olarak görülse de, dergilerde sunulan evlerde her zaman ilk tercih olarak yer alır.

Kristal dekorasyonu aynı zamanda aksesuarlar için de kullanabilirsiniz. Işık aydınlatmalarında da etki eden kristal detayıyla beraber aynaları da muhakkak kullanmayı tercih edin. Aynalar, oluşturdukları derinlik algıları sayesinde daha zengin ve geniş bir oda görünümünün oluşmasını sağlar. 

AYDINLATMA ETKİSİ

Aydınlatmalar için doğru tercih yapmaya dikkat edin. Yapılacak olan yanlış bir tercih, ev ortamında daha karanlık ve basık bir görünümün oluşmasına neden olabilir. 

 

Ev dekorasyonunda değerlendirilebilecek farklı renk uygulamaları

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda değerlendirilebilecek farklı renk uygulamaları
MasterChef'te kullanılan mutfak robotu! Tefal Masterchef Gourmet Mutfak Robotu modelleri

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef'te kullanılan mutfak robotu! Tefal Masterchef Gourmet Mutfak Robotu modelleri

BİR YORUM YAPIN 0