Ev dekorasyonunda değerlendirilebilecek farklı renk uygulamaları

Ev dekorasyonunda farklı renk uygulamaları, her zaman farklı bir tarz uygulamaktan daha etkili olur. Ancak bunun için, birbirleriyle uyumlu olan renkleri iyi bilmeniz gerekir. Peki ev dekorasyonunda değerlendirilebilecek farklı renk uygulamaları nelerdir? Sizler için derledik.

Dekorasyonda farklılık yapmak için renklerle oynamayı tercih edebilirsiniz. Klasik ve hep kullanılan renkler dışında, belki de adını ilk kez duyacağınız tonları beraber uygulayabilirsiniz. Daha önce 2021'de trend olması beklenen dekorasyon uygulamalarını derlemiştik. Bu haberimizde de, evlerinizde hiçbir dekorasyon değişimi yapmadan sadece renk oynamalarıyla farklı bir tarz oluşturabilmenizi sağlayacak renk ikilileri önerisinde bulunacağız. Peki bu renkler nelerdir? Hangi renkleri bir araya getirebilirsiniz? Kış ayları için en uygun renk birleşimleri nelerdir? Cevabı en çok aratılan bu soruların yanıtları için, haberimizin devamını okuyun. İşte ev dekorasyonunda değerlendirilebilecek farklı renk uygulamaları!

DEKORASYONDA FARKLI RENK UYGULAMALARI

YEŞİL VE GRİ

Yeşil her sezon için uyumludur bunda da en önemli etki, doğal ve ferah bir görünüm kazandırmasıdır. Ancak kimi zaman tercih edilmek istenmeye-bilmektedir. Her ne kadar koyu renk de olsa, gri ile oldukça uyumludur. Ve grinin o koyuluk etkisinin baskın olmasını engellemektedir.

MAVİ VE KİREMİT

Kiremit koyu bir ton olsa da, özellikle perde ve yastık kumaşları gibi detaylarda şık durmaktadır. Kiremiti, mavinin her tonuyla uyumlu bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak kış sezonunda evlerde daha açık renkleri tercih etmeniz, iki koyuyu yan yana getirmemeniz doğru olandır. Açık mavi, deniz mavisi gibi renkler kullanabilirsiniz.

KAHVE VE MAUN RENGİ

Maun adını ilk kez duymuş olabilirsiniz. Evlerde genellikle kapı rengi olarak tercih edilebilen bu renk, kış ev dekorasyonunda koltuklar için de tercih edilebilir. Bu renk için uyumlu olan açık kahve tonlarıdır. Bununla beraber daha farklı bir ton olarak pembe ve tonları da halı, aksesuar gibi parçalarda değerlendirilebilir.

ŞEFTALİ VE KAHVE / SİYAH

Kış ayı deyince akla ilk gelen renklerden olan turuncu, çoğunlukla kahve ile dekore edilir ancak siyah ve beyaz renklerle de uyumlu olabilmektedir. Turuncuyu şeftali tonlarında kullanıp kahve, siyah ile birleştirebilirsiniz.

BEYAZ VE LACİVERT

Beyaz rengi, şeftali dışında lacivert ile de dekore edebilirsiniz. Bu renkler, lacivert her ne kadar koyu bir ton olsa da ferah ve aydınlık bir görüntü oluşmasını sağlayacaktır.

Kış aylarında hazırlanma şekline göre faydaları katlanarak artan 8 yiyecek

İLİŞKİLİ HABER

Kış aylarında hazırlanma şekline göre faydaları katlanarak artan 8 yiyecek
Evlerdeki dağınıklığı gideren dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Evlerdeki dağınıklığı gideren dekorasyon önerileri
Evlerinizi dergilerdeki gibi dekore etmenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Evlerinizi dergilerdeki gibi dekore etmenin yolları

BİR YORUM YAPIN 0