Evlerdeki dağınıklığı gideren dekorasyon önerileri

Çocuklu ailelerin en büyük problemleri önleyemedikleri dağınıklıklardır. Savrulan oyuncaklar, karıştırılan çekmeceler ve kayan halılar hep problemdir. Peki evlerdeki bu istemsiz dağınıklık nasıl giderilebilir? Çocuklu aileler için evinizdeki dağınıklığı giderecek dekorasyon önerilerini sizler için derledik.

Bir evde düzeni sağlamak, dekorasyonun sürdürülebilirliği açısından önemlidir. Dağınık evler özellikle çocuklu aileler için büyük sorundur. Her ne kadar görünürde düzenli olsa da, küçücük bir oyuncak dökümü bile ortalığın karışmasına öncü olabilir. Bunu önlemenin kolay birkaç dekoratif yöntemi bulunmaktadır. Bu dekorasyon yöntemlerini sizler için derledik. Uygulaması kolay olan bu yöntemler sayesinde, çocukların oluşturdukları dağınıklar rahatsızlık vermemiş olacak. 

EVİM ÇOK DAĞINIK NE YAPMALIYIM?

Okula giden çocukların çoğu ilk iş olarak mont ve çantalarını, kapının hemen yanına koyarlar. Bu durumu önlemek için fortmantolar yerine ayaklı askılıkları kullanabilirsiniz. Çünkü bazı evlerde, kapının hemen yanına fortmanto koymak imkansız bir durum olabiliyor. Alan darlığında muzdarip olmak yerine ayaklı askılık ve ayakkabılarınızı üzerine dizebileceğiniz ikili rafları tercih edebilirsiniz. Bu sayede bir giriş düzeni de oluşturmuş olursunuz. Raflardan ayakkabıların düşme riskine karşı da, rafın hemen yanına bir demir kolluk taktırabilirsiniz. Askılıklar için son dönemde geometrik şekilli modeller üretiliyor. Bu tarzda bir seçimde bulunabilirsiniz.

 

 

Ev içerisinde kullanılan eşyaların, sezona uygun olup olmadıkları da önemlidir. Çünkü sadece sezonun ve ihtiyaç dahilinde olan ürünlerin kullanımı bile, odalardaki gereksiz kalabalığın ortadan kalkmasını sağlar.  Görünürde hep kullanacağınız, o an size lazım olan ve sezonluk ürünler sabit kalsın. İhtiyaç dışında olanlar ve sezon dışı ürünler baza ve dolaplarda tutulsun.

 

 

 

EVDEKİ FAZLALIKLARI SAKLAMA

Hep dağılan evler için fonksiyonel mobilyalar önemlidir. Aynı zamanda baza olarak da kullanılabilen koltuklara oyuncaklar yerleştirilebilir. Bu sayede bezleri ve oyuncakları göz önünde bir poşet ya da oyuncak sepetinin içerisinde tutmanıza gerek kalmaz.

Yemek masaları, yatakların başlıkları da depolama alanı olarak kullanılabilmektedir. Son dönemlerde bu tarz mobilyalar üretilmektedir. Bu kısımlara, göz önünde durmasını istemediğiniz eşyalarınızı koyabilirsiniz. 

Dar odalı evlerde mobilyalar geniş olmamalıdır. Bu, dağınıklığın oluşturduğu olumsuz etkiye katkı sağlar. Bu nedenle mobilyalarınızı kesinlikle geniş seçmemelisiniz.

Raf kullanımı önemlidir. Ancak eşyaların düşme riski sizi korkutuyorsa, etejerlerden yararlanabilirsiniz. Raf fazlalığı olan, boydan uzun etejerler koridor, giriş ve en çok kullanılıp dağıtılan odalarda değerlendirilebilir. Boydan boya dolaplar da kullanabilir ve bunları çocuk odalarında değerlendirebilirsiniz. Bu dolaplara oyuncaklar dışında okul ve hikaye kitaplarını, hatta çekmece kısımlarına kıyafetleri de yerleştirebilirsiniz.

Kuzey Yıldızı İlk Aşk nerede çekiliyor? Kuzey Yıldızı hangi yaylada çekiliyor? Çambaşı Yaylası

İLİŞKİLİ HABER

Kuzey Yıldızı İlk Aşk nerede çekiliyor? Kuzey Yıldızı hangi yaylada çekiliyor? Çambaşı Yaylası
Instagram'daki özellik Spotify'a geliyor! Spotify'da 'Hikayeler' özelliği nasıl aktif edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Instagram'daki özellik Spotify'a geliyor! Spotify'da 'Hikayeler' özelliği nasıl aktif edilir?
Hayatında hiç takım elbise giyemeyen Kazım Özyılmaz, hayaline  kavuştu!

İLİŞKİLİ HABER

Hayatında hiç takım elbise giyemeyen Kazım Özyılmaz, hayaline kavuştu!
Ev dekorasyonunda değerlendirilebilecek farklı renk uygulamaları

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda değerlendirilebilecek farklı renk uygulamaları

BİR YORUM YAPIN 0