Evlerinize halı seçerken bilinmesi gerekenler!

Evlerinize halı seçimi yaparken sadece trendlere değil, halının her anlamda kullanacağınız odaya uygun olmasına da dikkat etmelisiniz. Renklerin halılar için önemi nedir? Halının kalınlığı ve inceliğinin etkisi nedir? İşte evlerinize halı seçerken bilmeniz gerekenler.

Halılar, ev dekorasyonunun en tamamlayıcı parçalarındandır. Odanız için halı seçerken, çoğunlukla trendlere ve şıklığa bakarsınız. Ancak halı satın alırken sadece şıklık ve trende değil, halının dekorasyona uygunluğuna ve kullanım sırasındaki dayanıklılığına da bakılması gerekir. Halılar kullanıldığı alanlarda, sadece şıklık sağlamaz aynı zamanda mobilya ve duvar dekorasyonuyla da bir bütünlük oluşturur. Eğer salon gibi çok kullanılan alanlar için bir seçim yapacaksanız da, aşırı kullanıma karşı dayanıklı ve kolay temizlenebilir bir model seçmeniz gerekir. Bunun için halı seçiminde çok dikkatli olmanız gerekir.

Peki bunlar nelerdir?

HALI SEÇİMİ YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Halının kullanılacak olduğu alan çok önemlidir. Eğer salon, oturma odası ve mutfak için alıyorsanız kullanımı uzun ömürlü olan ve kolay temizlenebilen halıları kullanmayı tercih edin. Bunun için yoğun ve sıkı hallılardan satın alın. Bu halıların tüyleri düşük olur. Yumuşak halıları ise yatak odası için değerlendirin.

Yoğun ve yumuşak olmayan halıları aynı zamanda hareketliliğin çok olduğu koridorlarda da kullanabilirsiniz. Eğer satın aldığınız halı püsküllü bir model ise bu püsküllerin arasındaki boşluğa bakıp yoğunluk ve esnekliğini test edebilirsiniz.

Halılar için renkler de önemlidir. Seçilen halının rengi, odanın sahip olduğu ortam havasına da etki eder. Çoğunlukla açık renkler tercih edilir. Ancak açık renkler, kullanılması en riskli olan renklerdendir. Çünkü çok çabuk kirlenip leke gösterebilme dezavantajına sahiptir. Bu nedenle çocuklu aileler için risk teşkil edebilir.

Fakat avantaj kısmına bakıldığında açık renkli halıların, odaları büyük gösterdiği bilinmektedir. Eğer dar bir odaya sahipseniz, açık renkli halıları seçin. Fakat bu renkli halılar ile dikkat çekici bir oda dekorasyonu yapamazsınız.

Bunun için kullanmanız gereken koyu renkli halılardır. Koyu renkli halılar alanları daraltsa da iddialı bir oda dekorasyonunu oluşturur. Koyu renklerde tercih edilmesi gereken renkler; siyah, kırmızı, lacivert ve bordo tonlarıdır. Koyu renkli halıları, evin en çok kirlenebilme riskine sahip alanlarında açık renkleri ise dar alanlı odalarda kullanın.

Zoom Programı Nasıl Kurulur, Zoom nasıl indirilir? Zoom programı ücretli mi

İLİŞKİLİ HABER

Zoom Programı Nasıl Kurulur, Zoom nasıl indirilir? Zoom programı ücretli mi
No to racism ne demek? No to racism ne anlama geliyor? İşte UEFA'nın kampanyası 'no to racism'

İLİŞKİLİ HABER

No to racism ne demek? No to racism ne anlama geliyor? İşte UEFA'nın kampanyası 'no to racism'

BİR YORUM YAPIN 0