No to racism ne demek? No to racism ne anlama geliyor? İşte UEFA'nın kampanyası 'no to racism'

PSG Başakşehir maçında yaşanan ırkçı saldırının ardından "No to Racism" sloganının anlamı birçok vatandaş tarafından merak edilmeye başlandı. Irkçılığa bir tepki olan No to racism gündem konusu oldu. Peki No to Racism ne demek? No to Racism ne anlama geliyor? İşte no to racism hakkında bilgiler

PSG Medipol Başakşehir maçında 4. hakemin Pierre Webo’ya karşı kullandığı ırkçı söylem sonrası sahadan çekilen temsilcimiz için sosyal medyada destek paylaşımları yapılıyor. Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçı, dördüncü hakeminin, yardımcı antrenör Webo'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle durdu. Medipol Başakşehir sahadan çekildi. Yaşanan bu gelişme sonrasında Başakşehir maçının iptal olup olmadığı ve hakemin Webo'ya ne söylediği sosyal medyada gündem oldu. Irkçılığa karşı sık sık kullanılan slogan olan "No to Racism" ifadesi ne demek, No to Racism ne anlama geliyor? No to Racism'nin Türkçe karşılığını sizler için hazırladık. 

No to Racism ne demek

No to Racism ne demek

NO TO RACİSM NE DEMEK?

No to Racism, Türkçe'de "Irkçılığa Hayır" anlamına gelmektedir. No to Racism cümlesi, uluslararası futbol kamuoyunda çok önemli bir yeri vardır. Irkçılıkla mücadelede pay sahibi olan bu cümle, UEFA'nın da her zaman için öncelik verdiği konulardan birisini oluşturuyor. Dünya genelinde futbolun ırkçılıktan uzaklaşmasını amaçlayan FIFA ve UEFA, No to Racism kalıbı ile bunu amaçlamakta, bazı karşılaşmalara bu cümlenin yazılı olduğu pankartlarla çıkıyor.

Irkçılığa karşı büyük mücadeleler veren UEFA, No To Racism cümlesi ile bunu evrensel bir kimlik halini almıştır. Irkçılıkla mücadelede kampanya niteliği taşıyan bu cümle, tüm dünyada kabul görerek dillere pelesenk olmayı başarmıştır. Irkçılığa Hayır anlamına gelen No To Racism, belirli dönemlerde UEFA ve pek çok federasyon tarafından öne çıkarılmıştır.

Irkçılığa karşı

Irkçılığa karşı

Zoom Programı Nasıl Kurulur, Zoom nasıl indirilir? Zoom programı ücretli mi

İLİŞKİLİ HABER

Zoom Programı Nasıl Kurulur, Zoom nasıl indirilir? Zoom programı ücretli mi
Evlerinize halı seçerken bilinmesi gerekenler!

İLİŞKİLİ HABER

Evlerinize halı seçerken bilinmesi gerekenler!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0