Oturma odası dekorasyonu önerileri

Günün hemen hemen her saatinde kullanılan oturma odaları için hem şık hem de konforlu dekorasyonlar uygulamanız mümkün. Bununla beraber sade görünümü de koruyabilirsiniz. Sizler için oturma odası dekorasyonu önerileri ve sade oturma dekorasyonu önerilerini bir araya getirdik.

Evlerde en çok kullanılan alanların başında gelen oturma odalarını dekore ederken, faydalanmanız gereken öneri tüyoları bulunuyor. Odanızı ferah ve şık bir görünüme kavuşturacak olan bu detayları, her mevsim ve sezon döneminde rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Temizlik açısından da elinizi kolaylaştıracak olan bu tüyolar arasında, sade bir oturma odası dekore etmenin yöntemlerini de derledik. Peki bir oturma odasıyla salon arasındaki en büyük fark nedir? İlk olarak yanıtını bilmeniz gereken soru budur. Salonlar, çoğunlukla misafirler geldiği zaman kullanılan ve şıklığın daha ön plana alınıp ve rahatlık ve konfor fikirlerinin geri planda tutulduğu alanlardır. Ancak oturma odaları, aile fertlerinin kullandığı ve genellikle spor mobilyaların seçilip şıklığın biraz geride bırakıldığı bölümlerdir. Yine de  bu, oturma odaları şık olmasa da olur anlamına gelmemektedir. Size önereceğimiz tüyolar ile her ikisini bir arada tutabilmeniz mümkün oluyor.

OTURMA ODASI DEKORASYON ÖNERİLERİ

Oturma odası dekorasyonu için öneriler hazırlarken, sade oturma odası dekorasyonu fikirlerini de ayrı tutmamak gerekir. Çünkü ilerleyiş şekli hemen hemen aynıdır. Oturma odalarında ferahlık oluşturmak için sadeliğe yönelinmeli ve gereksiz eşyalar kullanılmamalıdır. 

Odada sadece ihtiyaç dahilinde olacak eşyalar ve koltuk sayısı bulunmalıdır. Aksesuar vb. parçaların salonda durması daha doğrudur. Ferah ve sade bir görünüm için renklerin gücü de önemlidir. Aydınlık ve açık renkler kullanılmalıdır.

*Ancak kir tutma, gösterme açık renklerin en büyük riskidir. Bu sebeple, çıkarılıp takılabilir koltuk kumaşlarından kullanmayı tercih edebilirsiniz.

* Aksesuar da kullanın elbette fakat aşırıya kaçmamayı tercih edin.

Eğer eşyalarınızı hesap etmeden aldıysanız ve odaya fazla geldiyse gömme sistemlerini deneyebilirsiniz. Ya da fonksiyonel ürünleri tercih edip koltuklarınızı aynı zamanda baza olarak da kullanabilirsiniz.

Bu odalar dinlenme ve keyif alanlarınızdır. Bu sebeple eğer yer avantajınız var ise, pencere önüne bir okuma köşesi yapabilirsiniz ya da minik bir masa koyup burada da yemeklerinizi yiyebilirsiniz.

*Eğer yeni evli bir çiftseniz, iki kişiyi kapsayacak minik bir duvara katlanır masa ideal olacaktır. Böylelikle mutfağınız da kirlenmez ve salonunuzdaki yemek masası da açılmamış olur. 

Atmosferin faydaları nelerdir? Atmosfer olmasaydı neler olurdu?

İLİŞKİLİ HABER

Atmosferin faydaları nelerdir? Atmosfer olmasaydı neler olurdu?
2020’ye damga vuran moda olayları

İLİŞKİLİ HABER

2020’ye damga vuran moda olayları
Şanlıurfa'nın yeni turist merkezi Karahantepe! Karahantepe neresi? Karahantepe kazıları

İLİŞKİLİ HABER

Şanlıurfa'nın yeni turist merkezi Karahantepe! Karahantepe neresi? Karahantepe kazıları

BİR YORUM YAPIN 0