İdeal banyo ve duşakabin ölçüleri kaç metrekare kaç cm olmalıdır?

Kullanımdaki sıklık dolayısıyla sürekli ıslanan ve bu sebeple suya, neme dayanıklı dolap ve tezgahların seçilmesi gereken banyoların standart ölçülerinin de iyi bilinmesi gerekir. Bu ölçüler, daha kullanışlı bir banyo dekorasyonunun oluşturulmasını sağlar. Banyo dekorasyonlarında geçerli ideal banyo ve küvet ölçülerini, haberimizde derledik.

Banyolarınızda dekorasyon değişikliği yapmak isterseniz tıpkı mutfaklarda olduğu gibi, gerekli olan ölçüleri biliyor olmanız lazımdır. Hem kullanım kolaylığı hem de estetik açıdan şık bir görüntü oluşmasını sağlar. Bu uyum için bilinmesi gereken ölçüleri, haberimizde derledik. Yanlış bir ölçüyle yapılmış küvet ya da tuvalet, alanın daralmasına ve basık görünmesine sebep olabilir. Bunun önüne geçmek için aksesuarlarınızdan da yararlanabilirsiniz. Aynalar, derinlik etkisiyle banyonuzun daha geniş görünmesini sağlar. Peki banyo ve küvet için ideal ölçüler nelerdir?

- Bir apartman dairesinde yer alan standart bir banyonun ölçüsü 15 metrekare olmalıdır. Bu ölçülerdeki bir banyonun içerisine, alanın temel eşyaları rahatlıkla girebilmektedir. Ancak içerisinde aynı anda hem alaturka hem de alafranga tuvalet olacaksa bunun ölçüsü, 20 metrekareye kadar çıkabilir.

- Ancak eğer banyonuz standart bir ölçüden daha küçükse o zaman bazı eşyaları, banyonuz dışında tutmanız gerekecektir. Ya da bunun yerine ölçülerinde de değişikliğe gidebilirsiniz. 

Küvet ve duşakabinler bu konuda etkilidir. Kullanılacak standart bir duşakabin ölçüsü 70 cm.'dir. 

Zemin için yapılacak değişikliklerde de sahip olunması gereken ölçü, 40 x 40 cm. olmalıdır. Kullanılacak zemin malzemesinin büyük olmasına ayrıca dikkat edin. Daha küçük boyuttaki bir zemin ve kaplama malzemesinin boyutu, eş oranda küçülür.

Smokey makyaj nedir ve nasıl yapılır? Smokey makyajın 4 püf noktası

İLİŞKİLİ HABER

Smokey makyaj nedir ve nasıl yapılır? Smokey makyajın 4 püf noktası

BİR YORUM YAPIN 0