Smokey makyaj nedir ve nasıl yapılır? Smokey makyajın 4 püf noktası

Sezonun yeni trendlerinde kadınların sevindirecek bir haberi sizlerle paylaşıyoruz. Adı smokey eyes diye bilinen bu makyaj trendi aslında buğulu makyaj. Özel günlerinizde ve gece dışarıya çıkacağınızda mutlaka denemelisiniz. Peki smokey makyaj nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? Detaylar yazımızda...

Smokey eyes yani buğulu göz makyajı, daha çarpıcı ve çekici bakışlar için sıkça tercih edilen bir makyaj türüdür. Diğer bir adıyla da dumanlı makyaj, çekici bir görünüm elde etmek için uygulayabilirsiniz. Koyu far renkleri kullanarak yapılan smokey makyaj, ilk bakışta zor görünse de aslında pratik makyaj malzemeleri ile son derece kolay olabilir. Gece davetlerinde, partilerde ve kutlamalarda dikkatleri üzerinize toplamanızı sağlayacak smokey makyaj, hem klasik hem de şıktır. Smoke eyes makyajında öne çıkan tonlar ise daha çok yumuşak kahve ve nude tonlarıdır. Peki bu tonlar nasıl uygulanmalı? Smoke eyes makyajının püf noktaları nelerdir? Dumanlı göz makyajının püf noktaları nelerdir? Özel günlerin vazgeçilmezi haline gelen smokey eyes nasıl yapılır gelin birlikte öğrenelim.

SMOKEY EYES MAKYAJ NASIL YAPILIR?

İlk olarak fondöten uygulamasıyla başlayın. Ardından üst göz kapağınıza kapatıcı sürün. Böylece pürüzsüz bir yüzey elde edeceksiniz. Gözlerinize far sürerken düşebilecek far tozları için gözlerinizin altına hafifçe pudra sürebilirsiniz. Makyajınız bittiğinde mendille pudrayı temizleyebilirsiniz. Temel bir çerçeve oluşturmak için gri veya siyah eyeliner ile kirpiklerinizin dibini hafifçe geçin. Ardından ince uçlu bir fırça ile ufak darbeler yaparak eyelineri dağıtın. Bir sonraki aşamada göz kapağınıza gri farınızı uygulayın. Aşağıdan yukarıya doğru hareketlerle uygularsanız renklerin karışmasını sağlayabilirsiniz. Çok daha etkili bir sonuç için göz kapağınızın ortasına açık renk sürün. Son olarak rimelinizi sürün ve makyajınızın kalan kısımlarını tamamlayın.

 

SMOKEY MAKYAJIN PÜF NOKTALARI

1- Göz makyajınızın daha uzun süre dayanıklı olabilmesi için öncelikle göz kapağınızın tümüne göz farı bazı uygulayın.

2- Smoke eyes makyajının kötü yanı gözlerin küçülmesi ve bakışlarınızı kapatmasıdır. Bu yüzden göz pınarlarınıza olabildiğince açık renkte farlar uygulamayı unutmayın.

3- Smokey eyes makyaj uygulamasının ikinci aşaması vurguyu arttırmaktır. Işıltılı ve biraz daha koyu, sütlü kahve tonlarını seçerek göz kapağına uygulayın. 

4- Göz kapağınıza uygulamış olduğunuz koyu far, kirpik diplerindeki ten renginin görünmesine sebep olur. Kirpik diplerini bir kalemle kapatmayı unutmayınız.

En kolay patates baskı yapılışı! Şekilli patates baskı nasıl yapılır? Okul öncesi patates baskı

İLİŞKİLİ HABER

En kolay patates baskı yapılışı! Şekilli patates baskı nasıl yapılır? Okul öncesi patates baskı
Seni Çok Bekledim dizisi nerede çekiliyor? Seni Çok Bekledim dizisi çekim yerleri

İLİŞKİLİ HABER

Seni Çok Bekledim dizisi nerede çekiliyor? Seni Çok Bekledim dizisi çekim yerleri
İdeal banyo ve duşakabin ölçüleri kaç metrekare kaç cm olmalıdır?

İLİŞKİLİ HABER

İdeal banyo ve duşakabin ölçüleri kaç metrekare kaç cm olmalıdır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0