Monokrom dekorasyon nedir? Monokrom dekorasyon önerileri

Tek ifadesini temsil eden ve 1945 yılında resim sanatı üzerinden ortaya çıkan monokrom dekorasyon, evlerde siyah ve beyaz rengin kullanımıyla minimal bir tarz oluşturulmasını sağlıyor. Peki monokrom dekorasyon nedir ve nasıl uygulanır? Son yılların trend dizaynlarından monokrom dekorasyonla ilgili tüm detaylara haberimizde yer verdik.

İlk ortaya çıkışında sadece birkaç ressamın, eserlerin kullandıkları soyut bir kavram olarak yer alan monokrom terimi tek anlamını taşımaktadır. Bu kavramın dekorasyondaki karşılığı ise; siyah ve beyaz rengin bir arada kullanılıp minimal bir stil oluşturmaktadır. Monokromun renkleri de siyah ve beyazdır. İki zıt renkten sade bir uyum yakalamasıyla dikkat çeken bu dizayn, son dönemde oldukça trend olmaya başladı.  Monokrom dekorasyonun evlerde uygulanması risk de taşımaktadır. Bu nedenle dikkatli olunması gerekir. Monokrom dekorasyonun detayları şu şekildedir:

MONOKROM DEKORASYON ÖNERİLERİ

Siyah ve beyaz daha çok kullanılsa da, anlamında da olduğu gibi tek bir renk üzerinde de yoğunlaşılabilir ancak bu boğucu olacaktır bu sebeple siyah - beyaz kontrastı daha doğru olacaktır.

Ancak her şeyden önce evinizde nasıl bir ortam oluşturmak istediğinizi bilmeniz gerekir. Eğer daha dingin bir ortam oluşturmak isterseniz pastel tonları değerlendirebilirsiniz. Canlı dekorasyon için de hareketli renkler kullanabilirsiniz. Bu renkleri tek kullanmanız gerektiğini de unutmamanız gerekir.

Minimalist bir dekorasyon olduğu için bu tarzda kullanacağınız mobilya ve aksesuarları doğru seçmeniz önemlidir. Abartılı parça ve eşyalar yerine sade, dikkat çekmeyen modelleri kullanın. Buna oda içerisinde kullanılan her şey dahildir.

KÜÇÜK DE OLSA FARKLI RENKLER

Minimalist dekorasyonda küçük de olsa farklı renklere yer verilebilir. Ancak bu farklı renk sadece aksesuarlarda yer alabilir. Böylelikle sizi sıkabilme ihtimali yüksek olan tekdüzelikten de kurtulmuş olursunuz. Amaç; minimalistlik etkisini kaybetmemektir.

Monokrom renkler nelerdir?

Monokrom dekorasyon için en çok tercih edilen renkler sırasıyla şöyledir:

- Siyah

- Beyaz

- Mor 

- Turuncu

- Mavi

* Mor, mavi ve turuncu canlı renklerdir.

- Pastel tonları

- Toprak tonları

Ortanca çiçeğine evde nasıl bakılır? Ortanca çiçeği çoğaltma yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Ortanca çiçeğine evde nasıl bakılır? Ortanca çiçeği çoğaltma yöntemleri

BİR YORUM YAPIN 0