Lagom stili ev dekorasyonu nedir, nasıl uygulanır? Lagom ev dekorasyonu

Kuzey Avrupa ülkesi İsveç'ten dünyaya yayılan Lagom stili ev dekorasyonu, sadece bahar aylarında uygulanan bir dekorasyon trendidir. Bahar ayları için ev detoksu görevi gören Lagom stili ile evlerinizi kış ayının etkilerinden tümüyle çıkarabilmeniz mümkün oluyor. Peki Lagom stili ev dekorasyonu nedir ve nasıl uygulanır? İşte Lagom stili hakkında tüm bilmeniz gerekenler.

Kuzey Avrupa ülkelerinden dünyaya taşınan pek çok dekorasyon trendi bulunuyor. Rustik ve Hyggee en bilinenleri arasında yer alıyor. Ancak Lagom stili de bir o kadar bilinen ve uygulaması kolay olan trendlerdendir. İsveç'te doğan ve kelime anlamı itibariyle 'ne az, ne çok, tam gerektiği kadar' ifadesini yansıtan Lagom, dekorasyonda da bu anlamın bir karşılığı olarak her şeyi gerektiği kadar kullanmanın öneminin altını çiziyor. İsveçli insanlar için hayatın temeli de sadeliğe dayanıyor. O'nlar için mükemmel ve kusursuz bir yaşamın temeli ihtişam ve zorun dışında sadelik ve basitlikten geçiyor. Lagom stili de aslında bir felsefedir denilebilmektedir. Bu felsefeye göre bilinmesi gerekenler şu şekildedir:

- Basit ama dengeli bir yaşam stiliniz olmalı.

- Gereksiz tüketimden kaçınılması gerekir.

- Mükemmel bir görünüm ve yaşama sahip olunmalıdır.

- Her şey olduğu kadar kullanılıp tüketilmelidir.

LAGOM STİLİ EV DEKORASYONU NASIL UYGULANIR?

Bu dekorasyonda önemli olan lazım olan mobilyaları belirlemenizdir. Bir oda için temel eşya oturma odası, sehpa ve kanepe, yemek masası gibi eşyalardır. Yatak odaları için ise yatak ve gardıroplardır.

Lagom stili nasıl uygulanır?

Lagom stili nasıl uygulanır?

- Çoğunlukla doğal parçalar kullanılır. Bu parçaların başında kayın, meşe ve bambu yer alır. 

- Basitlik ve sadelik için minimal, gösterişsiz, kaba olmayan mobilyalar kullanılır. 

- Ortam her zaman düzgün ve temiz olmalıdır. 

Bir alanı oluştururken her şeyin yeterli olup olmadığına dikkat edin. Eğer bir yemek odası düzenliyorsanız masa en fazla olabilecek kişi sayısı kadar olmalı, ışık oda için en kararlı ışıkta olmalıdır.

Eşyalar sıkışık olmamalıdır. Yürüyüş ve hareket alanının sizi engelleyici olmamalıdır. O oda için ihtiyacı olunmayan eşyaları kesinlikle bulundurmayın. Bu her oda için geçerlidir.

Bahar aylarında uygulanan bir dekorasyon olduğu için baharı temsil eden şeylerin de odalar içerisinde bulunması gerekir. Bunların başında bahar ayı çiçekleri ile beyaz, krem ve gri tonları gelir.

İsveçliler için beyaz saflığı ve hayata karşı yeni başlangıçları temsil eder. İstenilen dengenin kurulabilmesi için beyaz mutlaka yer almalıdır. Krem ve gri ise beyaza eşlik eder.

Selsil pak nedir, Selsil pak temizleyici ne işe yarar? Selsil pak nasıl kullanılır

İLİŞKİLİ HABER

Selsil pak nedir, Selsil pak temizleyici ne işe yarar? Selsil pak nasıl kullanılır
Burdur ekmeği nedir ve nasıl yapılır? Burdur ekmeğinin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Burdur ekmeği nedir ve nasıl yapılır? Burdur ekmeğinin püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 0