Hardal sarısı ile uyumlu renkler neler? Hardal sarısı ile koltuk dekorasyonu önerileri 2021

İlkbahar dekorasyonunun en çok tercih edilen renklerinden olan hardal sarısı, dekore edilmesi en zor renklerden kabul edilmektedir. Bu nedenle de hardal sarısı ile ilgili genel bir renk ve dekorasyon bilgisine sahip olunması gerekir. Peki hardal sarısı ile uyumlu renkler nelerdir? Koltuklarda kullanılan hardal sarısı için nasıl bir dekorasyon uygulanabilir? Hardal sarısı ile koltuk dekorasyonu önerileri haberimizde.

2021 yılı dekorasyon renkleri belli olmaya başladı. Bu senenin trend renklerinin başında hardal sarısı geliyor. Evlere iddialı bir görünüm kazandıran hardal sarısı, ilkbahar sezonunda da koltuklar için en çok tercih edilen renklerden oluyor. Kullanımı çok yaygın olmadığından dolayı nasıl dekore edileceği konusunda zorluk oluşturabilen hardal sarısı, odadaki diğer eşyalarla bir bütün oluşturularak dizayn edilir. Yani diğer parçaların da renk olarak hardal sarısı ile muhakkak uyumlu olması gerekir yoksa ortaya görünüm açısından kötü bir tasarım çıkabilir. Tonla uyumlu olan renklerin ve dekorasyonda hangi parçada hangi rengin kullanılması gerektiği iyi bilinmelidir. Hardal sarısı renginin genel özellikleri şu şekildedir:

Gri ve sarı ev dekorasyonu fikirleri 2021İLİŞKİLİ HABERGri ve sarı ev dekorasyonu fikirleri 2021

  • Sıcaklık ve sakinlik hissi uyandırır.
     
  • Nostaljik bir yapıya sahiptir ancak kullanıldığında demode durmaz.
     
  • Hemen hemen her renk ile dekorasyon açısından uyumludur.
     

Hardal sarısı ile uyumlu renkler

Hardal sarısı ile uyumlu renkler

HARDAL SARISI İLE UYUMLU RENKLER

Hardal sarısı ile uyumlu olan renkler sırasıyla şu şekildedir:

- Bej tonları

- Sütlü kahve

- Gri

- Koyu yeşil

- Lacivert

- Bordo

Hardal sarısı ile uyumlu renkler

Hardal sarısı ile uyumlu renkler

HARDAL SARISI DEKORASYON ÖNERİLERİ

Hardal sarısı renginin koltuklarda kullanıldığı unutulmamalıdır. Böyle bir dekorasyonda ilk olarak kırlent ve halı gibi yakın parçalarla ilgilenilmelidir. Kırlent ve/veya yastıklar kahve ve tonlarından seçilebilir. Toprak tonlu bu ikili uyum için halılar, kırık beyaz veya beyaz olabilir. Daha dikkat çekici bir renk olması için siyah da kullanılabilir.

Hardal sarısı dekorasyon önerileri

Hardal sarısı dekorasyon önerileri

Hardal koltuklu ev dekorasyonlarında yer zeminleri aşırı koyu olmamalıdır. Kahve ve gri tonları seçilebilir ancak kahvenin açık olması gerekir. Bununla birlikte beyaz ve yakın renkler de zemin dekorasyonu için tercih edilebilir. Duvar renkleri için ise tamamen açık tonlar kullanılmalıdır. Odaya hareket kazandırmak için ayaklı aydınlatmaları değerlendirebilirsiniz.

Hardal sarısı koltukların olduğu bir evde perdelerin koyu renkli olması gerekir. Bu sayede açık olan duvar ve parke rengi tamamlanmış olur. Ancak açık renkli perdeler de kullanılabilir. 

Bahar sezonunun en trend oje renkleri 2021

İLİŞKİLİ HABER

Bahar sezonunun en trend oje renkleri 2021
2021 en şık ve en güzel kol saat modelleri! Yeni sezon kol saati modelleri neler?

İLİŞKİLİ HABER

2021 en şık ve en güzel kol saat modelleri! Yeni sezon kol saati modelleri neler?

BİR YORUM YAPIN 0