Japandi dekorasyon nedir ve nasıl uygulanır? Japandi dekorasyon hakkında bilinmesi gerekenler

Japandi, Japonya'da doğan ve kuzey ülkeleri akımı İskandinav tarzla birleşmiş bir dekorasyon stilidir. Fonksiyonellik, rustik tasarım ve doğallığı yansıtan bir dekorasyon olan Japandi, 2020'nin dekorasyon trendlerinde yer almaktaydı ancak bu sezon için de trendler arasında bulunuyor. Peki Japandi tarz dekorasyon nedir, nasıl uygulanır? Yanıtı haberimizde.

Akım, 1950'li yıllarda ortaya çıktı. Akımın Avrupa'ya taşınmasını Alvar Aalto ve Arne Jacobsen sağladı. Japonların var olan minimalistlik akımları İskandinav tarz ile birleşmiştir. Gereksiz her şeyden uzak durulan bu dekorasyon, bu sebeple Feng Shui akımına benzetilmektedir. Ahşap mobilyaların kullanıldığı Japandi'de sadelik, temiz çizgiler ve fonksiyonellik ön planda yer alır. Bu dekorasyonda pastel, gri ve bej tercih edilen renk tonlarıdır. Bu dekorasyonda minimalistlik sadece aksesuarlarda uygulanmaz. Yeşil bitkiler bu aksesuarlardandır. Büyük saksılarda durur ve eve renk katar.

Farmhouse nedir ve nasıl uygulanır? Farmhouse dekorasyon hakkında bilinmesi gerekenlerİLİŞKİLİ HABERFarmhouse nedir ve nasıl uygulanır? Farmhouse dekorasyon hakkında bilinmesi gerekenler

JAPANDİ DEKORASYON TARZI NEDİR VE NASIL UYGULANIR?

Japandi dekorasyon nasıl uygulanır?

Japandi dekorasyon nasıl uygulanır?

- Yeşil bitkilerin dekorasyonunda rustik tasarımlarda kullanılan yaklaşımlardan faydalanılır.

- Az eşya kullanımı düşüncesi sebebiyle fonksiyonel mobilyalar kullanılır.

- Sade olması da ayrıca tercih sebebidir.

- Kumaş olarak kadife, yün ve koyun derisi gibi kumaşlar kullanılmaktadır.

Japandi dekorasyon nedir?

Japandi dekorasyon nedir?

- Japandi tarz için en çok tercih edilen renkler kahve ve pembe tonlarıdır. Bunlar dışında Japon kültürünü de yansıtan siyah ve kırmızı da tercih edilebilmektedir.

- Japandi dekorasyonda İskandinav dekorasyonun izleri de görülebilmektedir. Her ikisinde de önemli olan, tarzı mobilyalar üzerinde yansıtabilmektir.

- Rahat ve pratik kullanıma önem verir. Bu nedenle tıpkı Farmhouse gibi yazlık evler için ideal bir dekorasyon stilidir.

BİR YORUM YAPIN 0