Mutfak tezgah arası fayans modelleri ve dekorasyon önerileri

Mutfaklarınızı dekore ederken fayansları da değiştirerek istediğiniz dekorasyonu oluşturmayı başarabilirsiniz. 3 farklı model çeşidi olan mutfak tezgah arası fayansları kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar da bulunur. Mutfak tezgah arası fayans modelleri ve dekorasyon önerileri hakkında bilmeniz gerekenleri haberimizde derledik.

Günümüzde modern mutfakları dekore ederken sadece mobilya vb. ürünlere değil tezgah ve tezgah fayanslarının da önem verilir. Fayanslar mutfakların görsel olarak değişim ve yenilik kazanmasında kolaylık sağlar. Tezgah ve dolaplar arasında yerleştirilen fayanslar için 3 farklı model bulunmaktadır. Dekore etmeden önce bilinmesi gerekenler ise şu şekildedir:

En kullanışlı mutfak tezgahı hangisi? 2021 trend mutfak tezgahı modelleriİLİŞKİLİ HABEREn kullanışlı mutfak tezgahı hangisi? 2021 trend mutfak tezgahı modelleri

Mutfak fayansları nasıl temizlenir? Mutfak fayanslarındaki yağ lekeleri nasıl çıkar? İLİŞKİLİ HABERMutfak fayansları nasıl temizlenir? Mutfak fayanslarındaki yağ lekeleri nasıl çıkar?

  • Dekorasyon yaparken bilinmesi gereken en önemli şey değişim yapılacak olan kısımların ölçülerini iyi bilmeniz gerekir. Bu ölçülere uymazsanız istenilen görünümü oluşturmakta zorlanabilirsiniz.
     
  • Küçük mutfakları dekore ederken daha geniş göstermek için açık renkleri kullanın. Koyu renkler alanı daraltır. Geniş mutfaklarda ise istenilen renk kullanılabilir.
     

TEZGAH ARASI FAYANS ARASI MODELLERİ

Mutfak tezgah fayansları duvar ve dolap renklerine göre belirlenir. Bazı fayanslar kullanılan renkler duvarlarda 3 boyutluluk kazandırabilmektedir. Bazı tasarımlar ise eski bir hava katmaktadır.

1 - BOYUTLU FAYANSLAR

- 3 boyutlu desenlerde birbirinden farklı tasarımlar kullanılır. Bu tasarımlar arasında en sık balık, çiçek ve meyve desenleri tercih edilmektedir.

- Bu tasarımlar 3 boyutlu bir görünüm kazandırmaktadır. 3 boyutlu fayanslar küçük mutfakları daha dar gösterebilmektedir. Bu nedenle geniş mutfaklara tercih edilmesi daha doğru olur. 

2 - RETRO VE VİNTAGE FAYANSLAR

- Son dönemde oldukça popüler olan fayans modelidir. Bu fayanslarda çoğunlukla beyaz, kahve vb. tonlar tercih edilir.

- Bu fayanslar ile sade ve şık bir mutfak görünümü oluşturabilirsiniz.

3 - TEK RENK FAYANSLAR

- Tek renk fayanslarda derz ile uyumlu olan bir renk tercih edilmesi doğru olandır.

- Daha canlı bir görünüm için kırmızı, siyah renkleri kullanılabilir.

- Açık renkler de kullanabilirsiniz bu sayede sadelik ve genişlik oluşturabilirsiniz.

Tam kapanma sürecinde semt pazarları açık mı? Semt pazarları saat kaça kadar açık

İLİŞKİLİ HABER

Tam kapanma sürecinde semt pazarları açık mı? Semt pazarları saat kaça kadar açık
2021 yazlık tişört modelleri neler! En güzel kadın tişört modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

2021 yazlık tişört modelleri neler! En güzel kadın tişört modelleri ve fiyatları

BİR YORUM YAPIN 0